Escalada

Jakob Schubert repeteix «El bon combat» de Chris Sharma i en rebaixa la dificultat

El campió del món d'escalada proposa un 9a+ per a la via d'escalada osonenca

per Redacció, 5 de desembre de 2018 a les 01:22 |
Jakob Schubert durant l'ascensió a «El bon combat»
L'entorn natural de Sant Martí de Centelles (Osona) ja fa anys que s'ha convertit en un espai de referència per als amants de l'escalada més tècnica i exigent. La Cova de l'Ocell torna a centrar l'atenció de l'escalada internacional després que Jakob Schubert hagi aconseguit la primera repetició de la via "El bon combat", equipada per Martí Iglesias i completada amb èxit per Chris Sharma per primera vegada el 2015. 

L'escalador austríac és la gran sensació de l'escalada d'aquest 2018 després de proclamar-se campió del món de dificultat, campió del món de la combinada (la futura prova olímpica) davant Adam Ondra i campió de la copa del món de dificultat. Un triple èxit que Schubert ha combinat amb l'escalada en roca d'alt nivell amb un primer viatge a Catalunya a principis d'any saldat amb la repetició de "Stoking the fire" (9b) a la Noguera i de "Catalan witness the fitness" a la mateixa Cova de l'Ocell, que va rebaixar-ne la dificultat i la va deixar en 8b+.


L'esportista de 27 anys ara ha seguit un criteri similar amb "El bon combat", que ha qualificat "d'una de les millors vies que he fet mai" després d'encadenar-la amb èxit el passat cap de setmana davant Chris Sharma, que l'ha acompanyat durant el repte. Schubert considera que la via estrenada pel nord-americà podria ser un 9a+ dur en lloc del 9b/+ proposat per Sharma el 2015. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jakob Schubert (@jakob.schubert) on


L'ascensió de Chris Sharma

El nord-americà que des de fa tres anys compta amb un rocòdrom a Barcelona ha estrenat diverses rutes a Catalunya i ha ajudat a popularitzar el país entre els millors escaladors del món. La dificultat de "El bon combat", més enllà del debat sobre el grau final que ha de rebre la via, es reflecteix perfectament en el vídeo-resum de l'ascensió de Sharma de fa tres anys:


 

Participació