Caiac

Quim Fontané, Alicia Casas i els germans Serrasolses, nominats als Oscars del piragüisme

Els palistes catalans són alguns dels candidats a triomfar als World Paddle Awards

per Roger Castillo, 3 de desembre de 2018 a les 11:49 |
Quim Fontané durant la final dels Mundials a l'Argentina on es va coronar campió del món de caiac d'estil lliure
La cinquena edició dels World Paddle Awards ja està en marxa i fins a quatre esportistes catalans formen part dels candidats a endur-se un premi de gran prestigi per als piragüistes d'arreu del món. Els guardons fan una mirada àmplia al seu esport i inclouen des del piragüisme en aigües braves i el caiac extrem fins al piragüisme en aigües tranquil·les o el caiac polo, per citar exemples d'esports de característiques molt diverses. 

Els organitzadors han fet públic els nominats de totes les categories i per primera vegada fins a quatre esportistes catalans són candidats a guanyar el premi. Quim Fontané és un dels vuit aspirants per endur-se el guardó al millor esportista masculí de l'any gràcies als seus excel·lents resultats en caiac d'estil lliure, modalitat en què és el vigent campió del món.


Els germans Gerd i Aniol Serrasolses estan nominats en la categoria de millor fundació pel projecte Serrasolses Brothers Program (SBP), una iniciativa en forma d'escola itinerant de caiac per apropar aquest esport als nens i nenes que disposen de talent i de motivació per aprendre però a qui els manquen recursos per anar amb caiac. El projecte ja ha passat amb èxit per Xile i per l'Índia:En aquesta mateixa categoria també està nominat el projecte Lulu Love Tour impulsat per la catalana Alicia Casas. Aquesta iniciativa ret homenatge a Louise Emma Jull, una de les grans esportistes del caiac en aigües braves que va morir el 2015 després de patir un accident. L'objectiu és organitzar esdeveniments sense ànim de lucre per augmentar la participació en caiac i la passió per l'esport a l'aire lliure. De moment, el Lulu Love ja ha fet dues parades a Sort en els darrers dos anys més enllà de visitar Escandinàvia.

Les votacions del públic, que estan obertes fins el proper diumenge 9 de desembre, se sumaran als vots del jurat per determinar els guanyadors d'enguany.


Fins ara no hi ha hagut cap esportista català que s'hagi endut un guardó als World Paddle Awards. Aniol Serrasolses, que va arribar a quedar entre els tres primers en la categoria de millor esportista masculí, i Gerd Serrasolses, que va ser finalista del mateix guardó, són els que s'han quedat més a prop d'aconseguir-ho. L'any passat l'única nominada del nostre país va ser la jove Laia Sorribes.

 

Participació