Escalada

VÍDEO Edu Marín escala un 9a/9a+ a Noruega per preparar el somni xinès

El barceloní és el primer en repetir una via estrenada per Adam Ondra

per Roger Castillo , 24 de novembre de 2018 a les 11:07 |
Edu Marín, durant l'ascensió a la Valhalla noruega
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A finals d'estiu Edu Marín va fer una estada de diverses setmanes a Noruega per descobrir les possibilitats de la famosa cova de Flatanger, un espai natural que compta amb algunes de les vies d'escalada més difícils del món. El barceloní va patir una caiguda de 4 metres que va obligar-lo a reposar durant uns quants dies abans d'atacar la via de Valhalla, un 9a/9a+ de 60 metres que és una extensió de la via Odin's eye i que fins ara només havia aconseguit completar el txec Adam Ondra.Valhalla, el nom que també dona vida al somni xinès

Aquesta estada a Flatanger és només el preludi de l'intent històric que Edu Marín du a terme aquests dies a la Xina, on fa prop d'un mes que va aterrar per intentar completar el repte iniciat a la primavera: una via de 380 metres amb prop d'un 80% del recorregut sota sostre. Fa uns mesos el català va trigar més de 40 dies en instal·lar 300 ancoratges al sostre de la gegantina cova de la Vall de Getu i va utilitzar 600 metres de corda fixa per muntar la via, molt més llarga del que havia calculat inicialment.


En total, un trajecte amb 14 llargs i un càlcul aproximat de 16 hores per poder-lo completar en una ruta d'alta dificultat (9a o fins i tot 9a+) que triplicaria els metres sota sostre de la via més llarga escalada fins aquest 2018. Edu Marín vol alliberar Valhalla, el nom que ha triat i que coincideix amb la via completada a Noruega, en un sol dia. A la Xina l'han acompanyat el seu germà i el seu pare, també escaladors. Tots volen ser protagonistes d'una fita única en un escenari majestuós:

 

Participació