Rescats

Instal·laran senyals geolocalitzades del 112 a l'Alt Pirineu i Aran

Serà l’any que ve amb l'objectiu de facilitar la comunicació amb els sistemes d'emergències en cas de produir-se un incident en zones de muntanya

per Redacció, 14 de novembre de 2018 a les 11:11 |
Reunió celebrada a Coll de Nargó | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Interior i l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) treballen per poder començar a instal·lar a principis de l'any que ve les primeres senyals geolocalitzades del 112, que han de permetre facilitar la comunicació amb els serveis d'emergència en cas de produir-se qualsevol tipus d'incidència en àrees d'alta muntanya.

Els professionals han analitzat una quarantena de punts d'entre el més d'un centenar on es volen arribar a col·locar, comprovant sobre el terreny si disposen de cobertura telefònica i avaluant-ne la seva utilitat en funció del risc de sinistralitat que poden presentar aquestes zones. L'estat d'execució d'aquest projecte ha estat un dels temes dels que s'ha parlat en la reunió del Consell de Salut Pública de l’Alt Pirineu i Aran que s'ha celebrat aquest dimarts a Coll de Nargó (Alt Urgell).


Pel que fa a l'àmbit de l'accidentalitat en el medi natural, també s'ha presentat una proposta de guia perquè els col·lectius locals que estan contacte directe amb les persones que visiten els territoris de muntanya ofereixin informacions adequades, completes i rigoroses per accedir a aquests entorns amb seguretat. D'aquesta manera, es pretén contribuir a disminuir el volum de rescats que tenen a veure amb les excursions de muntanya i que ara per ara representen un 60% del total dels que es fan a Catalunya cada any.

 

Participació