Cursa solidària

L’Oxfam Intermón Trailwalker de Girona estrena modalitat de 50 km per a assolir els 400 equips

Amb aquest nou format, els dies 6 i 7 d'abril la 9a edició recorrerà la Via Verda per a aconseguir una recaptació de més de 600.000 € per a projectes d'aigua i sanejament al Txad o a Burkina Faso

per Redacció, 13 de novembre de 2018 a les 16:45 |
La cursa de 100 km d'enguany sortirà d'Olot i la nova de 50 km de Celrà. | Foto: Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La novena edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker arrenca a Girona amb un nou recorregut de 50 quilòmetres que se sumarà al ja popular de 100 quilòmetres. Tots dos itineraris, en els quals els valors de l'esportivitat i la solidaritat seran protagonistes, tindran lloc a la via verda de Girona els dies 6 i 7 d'abril, amb sortida des d'Olot la cursa de 100 km i des de Celrà la de 100 km.

Amb aquesta novetat ja s’han inscrit 140 equips a cinc mesos de la marxa de Girona, i l’objectiu és assolir els 400: “Volem que el màxim possible de gent visqui l’experiència de la Trailwalker i participi d’un acte esportiu solidari”, defineix  Óscar Hernández, director de la marxa. Per aquesta raó, l’organització llença una promoció, on els equips rebran una bonificació de 100 euros si s’inscriuen abans de l’1 de desembre.


“Amb aquesta nova distància de 50 quilòmetres volem obrir la prova a nous públics perquè participin de l'esperit del Trailwalker, i que transcendeix de l'esportiu", assegura Óscar Hernández, director de l'Oxfam Intermón Trailwalker. La modalitat de 100 km s'ha de completar en un temps de 32 hores, mentre que, en el recorregut de 50 km, els equips han de creuar la línia de meta en un màxim de 16 hores.

Objectiu: Aigua neta a més de 100.000 persones


La recaptació total de l'Oxfam Intermón Trailwalker es destinarà a finançar els projectes relacionats amb aigua, higiene i sanejament en els quals treballa l'organització en tot el món. Això suposarà aigua neta per a més de 100.000 persones  a països com el Txad o Burkina Faso.

Nou recorregut


Una altra de les novetats d'aquesta novena edició està en el recorregut. Mentre que la modalitat de 100 km s'iniciarà a les 9 del matí des d'Olot i es realitzarà íntegrament per la Via verda de Girona, la de 50 km començarà a les 12 del matí a Celrà, el recorregut transcorre entre el Massís de les Gavarres i la Via verda de Girona, les dues modalitats finalitzaran a Sant Feliu de Guíxols.

Repte solidari

El Trailwalker no es tracta d'una prova competitiva. Sota el lema "100 km una causa", té el doble repte d'aconseguir finalitzar la marxa solidària i la satisfacció que amb els quilòmetres recorreguts i donatius recaptats ajudin a les milers de persones que no tenen accés a aigua potable.

Cada equip ha de recaptar 1.500 euros abans que se celebri la cursa

Els donatius els pot fer qualsevol persona que vulgui sumar-se a la causa. Per aquesta raó, cada equip té un perfil disponible a la web oficial del Trailwalker en el que s'aniran sumant les aportacions.

Des de la primera edició del Oxfam Intermón Trailwalker a Espanya, que va tenir lloc el 2011, ja s'han recaptat més de 6 milions d'euros.

Els equips que vulguin participar en aquesta nova edició del Oxfam Intermón Trailwalker, tant en la modalitat de 100 com en la de 50 quilòmetres, ja es poden inscriure a través de la pàgina web oficial: https://trailwalker.oxfamintermon.org/ca.

La Trailwalker al món se celebra amb èxit des de 1986, recorrent un total d'11 països: Austràlia, Hong Kong, Gran Bretanya, Nova Zelanda, Bèlgica, Japó, França, Irlanda, Índia i Espanya.
 
Més Informació: 

Web:  https://trailwalker.oxfamintermon.org/es
Fitxa tècnica Girona: https://trailwalker.oxfamintermon.org/es/tw-girona

 

 

Participació