Procés català

Més de 10.000 persones ja s’han inscrit per participar a Cims per la Llibertat

El 13 d’octubre pujaran simultàniament 18 cims de Catalunya des d’on reclamaran la llibertat dels presos, exiliats i de tots els represaliats

per Redacció , 5 d'octubre de 2018 a les 09:00 |
La presentació de la iniciativa s'ha fet a la seu del Centre Excursionista de Catalunya aquest dijous 4 d'octubre. | @feec.
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cims per la Llibertat és una iniciativa esportiva, solidària i reivindicativa. L’acció consisteix en l’ascensió simultània a 18 cims de Catalunya, que es farà el proper dissabte 13 d’octubre, amb l’objectiu de reclamar la llibertat dels presos polítics, exiliats i tots els represaliats, i com a mostra de suport a les seves famílies. A hores d’ara, ja hi ha més de 10.000 persones inscrites i s’ha arribat al límit de la capacitat de cada cim.

Aquesta activitat es fa en benefici de l'Associació Catalana pels Drets Civils i els cims han estat escollits pels presos i exiliats. A més, la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l’ascensió simbòlica al cim 0.


El cost de la inscripció és de 10 euros per persona, i inclou una samarreta amb un dorsal i una assegurança.

Cims per la Llibertat compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. Un total de 41 centres excursionistes apadrinen els cims, això vol dir que un centre, o més d'un, es fa càrrec d'organitzar l'ascensió a cadascun dels cims.


Totes les ascensions començaran entre les 6 i les 9 del matí, en funció de la dificultat de cadascuna, amb l’objectiu d’arribar al cim entre les 12 i les 13 hores. Dalt dels cims es llegirà un manifest i en cadascun dels cims intervindrà un familiar dels represaliats.

Tota la informació general sobre CIMS PER LA LLIBERTAT i l’específica de cada CIM es pot consultar en el web cimsxlallibertat

Els organitzadors volen que CIMS PER LA LLIBERTAT sigui una jornada memorable, que es recordi per l'ambient festiu i el més escrupolós respecte per la natura.


Cims a Catalunya: Comabona, Gallina Pelada, Montsec - Tossal de les Torretes, Tossal dels Tres Reis, Matagalls, Montgrí, La Mola, Puigsacalm, Canigó, Sant Jeroni, Roca Corbatera, Pica d’Estats, Mont Caro, Les Agudes, Montsent de Pallars, Carlit, Puigmal i Pedraforca.

Cims Agermanats: Brockhen (Alemania), Tombeau du Géant (Bélgica), Salla Fort (Catalunya del Nord), Bola del Mundo (Sierra de Guadarrama - Madrid), Randa i Galatzó (Mallorca), Mont Royal (Quebec), Monte Cinto (Córcega), Arthur Seat (Edimburgo), My. Tamalpais (California - USA).
 
A les xarxes socials:
 
TELEGRAM: https://t.me/cimsxlallibertat TWITTER: https://twitter.com/cimsxllibertat
FACEBOOK: https://www.facebook.com/cims.perlallibertat.3
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/cimsxlallibertat/
 

 

Participació