El 16 de setembre Sant Joan de les Abadesses organitza la cursa Taga 2040

Enguany acull el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per Equips de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

per Redacció , 7 de setembre de 2018 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El tercer diumenge de setembre la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza la XIX edició de la cursa de muntanya Taga2040evo. És una de les proves clàssiques del circuit català de curses per muntanya que es manté activa sense cap interrupció des de la seva creació.


Enguany acull el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per Equips de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El campionat del 2017 el va guanyar l’Associació Esportiva Matxacuca que vindrà al Ripollès per mirar de revalidar el títol.

Es preveu que uns 300 corredors i corredores prenguin la sortida, diumenge 16 de setembre a les 9 del matí, repartits entre els 2 recorreguts que es van estrenar l’any passat (absolut i curt). Després de l’acceptació general del nou traçat i perfil de la cursa per part dels participants de l’edició de l’any 2017, l’equip organitzador ha optat per mantenir aquests dos circuits.


El recorregut absolut compta amb una distància de 28 quilòmetres i un desnivell acumulat de 2.000 metres passant pels cims de Puig Estela, el Taga i Sant Amand, i tornant cap a Sant Joan per diferents corriols entre boscos enmig de paratges tan bells com els Plans de Can Pagot, Can Coll, Còdol i el Collet del Vent.

Els 15 quilòmetres i els 900 metres de desnivell positiu acumulat fan que el recorregut curt estigui adreçat a tot tipus de corredor. El punt més alt es a Can Camps des d’on s’inicia el retorn al poble baixant pel costat de diversos torrents fins remuntar a Còdol, i encadenant ja amb el Collet del Vent i Sant Joan.


Un any més es recordarà la figura d’Esteve Martínez a través del seu memorial, premiant al corredor i corredora més ràpids entre el Puig Estela i Coma d’Olla, un dels trams més tècnics i aeris del recorregut absolut.

La cursa Taga2040evo també té la seva versió infantil que enguany celebra la seva 4a edició amb l’objectiu de fomentar la pràctica de l’esport i la passió per córrer als nens i nenes des que cursen P3 fins a 2n ESO. Es portarà a terme el dissabte 15 de setembre a dos quarts de sis de la tarda.

Els corredors i corredores que dissabte o diumenge realitzaran la prova rebran el suport i la bona acollida de la gent de Sant Joan que any rere any col·labora en l’organització de la cursa o anima els participants tant en l’arribada com al llarg del recorregut.
 
Més informació a:

 

Participació