Pyrenees Stage Run

La Pyrenees Stage Run arriba al Pallars sota la pluja

per Redacció, 7 de setembre de 2018 a les 08:30 |
Una de les participants a la PSR baixa per una tartera. | Guillem Casanova.
La cinquena etapa de la Pyrenees Stage Run, després de l'etapa andorrana, ha tingut lloc aquest dijous entre Arinsal i Tavascan amb un recorregut de 40 km i 2.600 m de desnivell positiu, sota un dia de pluja constant. El recorregut arranca al peu del Parc Natural Comunal de les Valls de Comapedrosa fins al sostre de tota la PSR, la portella de Baiau (2.756 m), on un descens de vertigen dóna la benvinguda als corredors a la comarca del Pallars Sobirà.

La baixada per la vall de Baiau és una de les més boniques de la PSR, fins arribar al punt d'inici d'ascensió a la Pica d'Estats, el Pont de la Molinassa. Allà els corredors han seguit fins a Àreu, on han superat el km vertical del Coll de Tudela i finalment el llarg descens fins a la pintoresca població de Tavascan.


L’equip femení que ha quedat primer de l’etapa ha estat Mendikoloreak, amb un temps de 8h i 2min. En segona posició, La Sportiva-Mountain Medics (8h i 40min); i terceres, The Two (9h i 1min).

La classificació dels equips mixtos ha quedat així: primers, Trota Cims (6h i 34min); segons, TJ Packa Praha Trailpoint (7h i 13min), i tercers, Team Awesome (7h i 19min).

I entre els equips masculins, el primer a completar l’etapa ha estat Axkoitiarrak (5h i 41min), seguit de Bifree (5h i 50min) i Tuga Active Wear (7h i 7min).
 

L'etapa d'avui és completament nova a la PSR, degut al canvi de final d'etapa que ha passat d'Espot a Esterri d'Àneu. El canvi permetrà passar per una zona no gaire coneguda però extremament espectacular: Estanys de Mascarida i Tres Estanys.
 

 

Participació