Fotografia

El concurs de fotografia de natura FotoMontseny s'obre al món

Els participants poden captar qualsevol de les reserves de la biosfera declarades per la UNESCO o els espais naturals protegits a Catalunya

per Redacció, 13 d'agost de 2018 a les 10:45 |
Cartell de l'edició d'enguany. | Diputació de Barcelona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com cada any es convoca FotoMontseny el concurs internacional de fotografia de natura centrat en les reserves de la biosfera. Amb motiu de la celebració dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny, la convocatòria s'obre a la participació de fotògrafs de tot el món perquè presentin fotos realitzades a qualsevol de les Reserves de la Biosfera declarades dins del programa Home i Biosfera per la UNESCO o als espais naturals protegits a Catalunya. El termini d’inscripció està obert fins al 7 d’octubre de 2018 aquest web.

FotoMontseny va néixer l’any 2010 i durant aquests anys s’ha  convertit en un referent per als aficionats a la fotografia de natura en tots els seus registres i del públic en general, que valora l’oportunitat de poder compartir aquests treballs i coneixements a través de les activitats i exposicions que omplen les sales del Museu Etnològic del Montseny.


Els participants poden presentar un màxim de 15 fotografies a alguna de les tres categories del concurs: Reserves de la Biosfera – paisatges; Reserves de la Biosfera – flora i fauna; i Espais naturals protegits de Catalunya – paisatges i flora i fauna.  FotoMontseny té un jurat format per tres persones de reconegut prestigi a nivell internacional: Javier Camacho, Paco Membrives i Pere Soler. 

El concurs està dotat amb 2.600 euros de premis en metàl·lic, destacant els 1.200 euros per a la foto guanyadora del concurs. La presentació de les fotografies finalistes (10 per categoria) i de les fotos guanyadores tindrà lloc el dia 1 de desembre a Arbúcies, dins el certamen fotogràfic FotoMontseny2018.


El certamen de fotografia està organitzat pel Museu Etnològic del Montseny, l’Ajuntament d’Arbúcies i la Secció Fotogràfica Centre d’Arbúcies amb la col·laboració del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i de les diputacions de Barcelona i Girona, que gestionen el parc.

 

Participació