La Vall Fosca aposta pel turisme de natura amb el Festival de Senderisme

Del 12 al 15 de juliol s'ofereix un programa carregat d'activitats, inclosa la 9a Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent de Pallars des de Capdella

per Redacció , 14 de juny de 2018 a les 17:44 |
A les envistes de l'estany Tort, a la Vall Fosca. | @visitvallfosca.
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l’objectiu de donar a conèixer la Vall Fosca (Pallars Jussà) a un altre ritme, a través dels seus camins, de la seva història i amb l’ajuda de guies de muntanya i interpretadors locals, l’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza la 3a edició del Festival de senderisme Vall Fosca – Pirineus, del 12 al 15 de juliol d'enguany.
 

En aquesta edició, el programa torna a estar carregat de propostes molt variades. Així, per exemple, es podrà gaudir d’una pujada amb telefèric, amb sopar a Estany Gento, observació d’estrelles i baixada nocturna a Sallente amb un guia. El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici també forma part del projecte i oferirà la sortida Les pedres parlen, per la via verda del Carrilet. Es podrà conèixer, així mateix, itineraris amb història i molt vinculats a la recent declaració d’aquesta destinació com a Geoparc de la UNESCO, com el de la mina de Castell, a través de la sortida, L’Urani de Franco, o es descobrirà racons de la Vall amb una activitat familiar d’orientació. 
 

Els productes agroalimentaris locals, un gran valor afegit. A més de les rutes, el festival de la Vall Fosca ha organitzat un sopar i un dinar amb productes de proximitat.
 

La inscripció a totes les activitats ja es pot fer des de la web www.vallfosca.net, on també es troba el detall del programa.
 

Laura Orgué va ser, entre les atletes, la guanyadora de la Vertical Cabanera de 2017.. Foto: Marta Palau.


La Vertical Cabanera

El Festival estarà també vinculat a la 9a Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent de Pallars des de Capdella, el 14 de juliol, amb un recorregut de 5,2 km i un desnivell de 1463 m. Aquest any la Vertical recupera la Mitja Vertical Júnior que fa la meitat del recorregut i està pensada pels corredors de muntanya més joves, i per a qualsevol persona a qui agradi el senderisme d’alta muntanya i gaudir de paisatges espectaculars.
 
Per unir aquests dos esdeveniments, la cursa i el festival de senderisme, tan diferents amb públics aparentment tan allunyats, s’ha creat una proposta, on l’objectiu és arribar a meitat del recorregut dels participants de la Vertical Cabanera, esmorzar amb ous ferrats, i esperar a què arribin els primers corredors per animar-los, tal com es fa en curses mítiques com l’ascensió al Montblanc o la Zegama, al País Basc. En aquest punt es trobaran els caminadors del Festival i els participants de la Mitja Vertical, que hauran finalitzat el seu recorregut.
 
Aquesta proposta inclou la pujada amb el telefèric de la Vall Fosca, amb un desnivell de 70 m, i el recorregut transcorre pel Carrilet que va des d’Estany Gento fins a la cambra d’aigües. 
 
El dissabte s’oferirà també un dinar popular conjunt amb els participants del festival i els de la Vertical Cabanera.
 

Cartell de promoció del Festival de Senderisme de la Vall Fosca.


 

 

Participació