Llibre

«Alt Urgell. 17 excursions a peu», d'Alfons Brosel i Jordà

per Redacció , 6 de juny de 2018 a les 11:24 |
Coberta de la nova guia d'excursions de Cossetània. | Cossetània.
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les 17 excursions ressenyades en aquest llibre, editat per Cossetània a la col·lecció "Azimut", us permetran conèixer els racons més significatius de l’Alt Urgell, la segona comarca més gran de Catalunya. La seva peculiar ubicació, que abraça des de les muntanyes del sector pirinenc proper a Andorra i a la Cerdanya fins a les zones més planeres que envolten el pantà de Rialp, li confereixen unes particularitats úniques.

Així, podreu triar entre efectuar ascensions als pics més alts de la comarca, com ara el Salòria o el Monturull, o fer caminades als turons calcaris situats més al sud, com el Coscollet o el Turp. També podreu recórrer alguns dels camins més representatius de la zona, entre d’altres el camí vell de les Valls d’Aguilar o el camí de l’Últim Càtar, que segueix la història del darrer càtar conegut, Guillem Belibasta.

L'autor

Alfons Brosel i Jordà és nat a la Cerdanya l’any 1953, una vall que estima profundament i en la qual ha viscut tota la vida. Excursionista, escriptor, fotògraf i descobridor, és un bon coneixedor de la serralada pirinenca, ja que l’ha recorregut infinitat de vegades per tots els seus vessants. Malgrat ser un “pirineista” convençut, la seva passió per les muntanyes l’ha portat a sovintejar diverses zones muntanyenques, com ara els Alps, els Dolomites, l’Atles africà, les muntanyes del País Basc, el Sistema Ibèric, els Picos de Europa, el Sistema Penibètic, els Andes argentins o la Patagònia xilena.


És autor d’un bon grapat de llibres, la majoria de temàtica muntanyenca, com Puigmal – Núria – Ulldeter: 30 excursions a peu, encara que també ha publicat llibres d’assaig i de relats curts, camp en el qual ha obtingut diversos reconeixements. Col·labora habitualment en nombroses revistes d’àmbit cultural i muntanyenc.

Podeu fer un tast d'aquesta nova guia en aquest vincle.

 

Participació