Cames de Ferro

Arriba a la Vall d'en Bas aquest diumenge la IV Cames de Ferro pel Puigsacalm

La campiona Núria Picas ha confirmat la seva assistència | De les tres curses organitzades pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista de Sant Esteve d'en Bas, la Marató puntua amb 3 punts i la Mitja amb 1 punt per a poder participar a la UTMB del Mont Blanc

per Xavier Borràs, Vall d'en Bas, 24 de maig de 2018 a les 12:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Grup Excursionista Cultural I Alpinista (GECA) de Sant Esteve d’en Bas, ja ho té tot a punt per a la celebració de la IV edició de la cursa solidària Cames de Ferro al Puigsacalm, a la Vall d'en Bas, per a aquest diumenge 27 de maig. I una novetat de darrera hora: la campiona Núria Picas hi serà, també, present. Encara sou a temps de fer la inscripció.

 
La Cames de Ferro consta de tres curses, una Marató de 42 km i 3.000 m de desnivell, una Mitja marató de 23 km i 1.600 m de desnivell i una Cursa Popular de 10 km i 600 metres de desnivell.
 

L'atleta Marc Pinsach, al mig de la foto, durant la presentació amb els organitzadors del GECA que va fer el passat 19 d'abril. Foto: @GECA_84


La Cames de Ferro no només destaca per ser una cursa amb un recorregut tècnic en un paisatge únic com són el Puigsacalm i el seu entorn, sinó que té un gran valor com a esdeveniment solidari. Des de la primera edició l’any 2015,la totalitat de la recaptació obtinguda es destina a projectes d’investigació contra el càncer infantil, a través de la Fundació A. Bosch, de la companyia gironina Noel Alimentaria. En el conjunt de les tres Cames de Ferro que s’han celebrat fins avui, s’han aconseguit recaptar uns 32.000 euros.

 
La Marató puntuarà amb 3 punts i la Mitja amb un punt per a poder participar a la UTMB del Mont Blanc. La Marató i la Mitja també puntúen pel Circuit Català de Curses de Muntanya que organitza la Federació d’entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
 

El perfil de la Marató de la IV Cames de Ferro. Foto: @GECA_84


La cursa solidària Cames de Ferro al Puigsacalm neix de la necessitat de diversificar les activitats del GECA, fet que porta l’entitat a cercar un soci qualitatiu que doni sentit i valor al projecte. En aquest àmbit, neix l’acord entre el GECA i Noel Alimentària, empresa càrnia de la Garrotxa que patrocina íntegrament la prova a canvi que el GECA doni el 100% de la recaptació a la Fundació A. Bosch, tutelada per Noel, i que té com objectiu recaptar diners per al finançament de projectes  de recerca per al guariment de malalties infantils. L’equip científic d’investigació de la Fundació A. Bosch està format per professionals de diferents àrees de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.
 

Participants de la cursa Cames de Ferro. Foto: Josep M. Montaner.


Les inscripcions encara són obertes en línia per a totes les curses fins al dia 18 de maig a les 23:59 h i es podran fer també presencialment el dissabte a la tarda i el diumenge abans de la cursa al pavelló de Sant Esteve d'en Bas.
 

El Puigsacalm, a la Vall d'en Bas, torna a acollir la Cames de Ferro solidària. Foto: Xavier Borràs. 

 

Participació