Ós

El govern francès alliberarà dos ósses més al Pirineu occidental a la tardor

Ho ha anunciat el ministre francès de Transició Ecològica, Nicolás Hulot

per Darío Albert, 4 d'abril de 2018 a les 10:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern francès alliberarà dos ósses més al Pirineu occidental a la tardor. Ho farà a la regió del Bearn, una de les més allunyades de la demarcació de Lleida, on actualment hi ha només dos exemplars mascles d'ós. L'última reintroducció d'ós duta a terme pel govern francès data del 2006, quan va alliberar cinc exemplars procedents d'Eslovènia al sector central de la serralada, proper a l'Aran i el Pallars Sobirà.

L'anunci ha arribat acompanyat del suport de les entitats ecologistes franceses i de les queixes d'agrupacions ramaderes del territori, contràries a l'alliberament d'aquests animals. És per això que el ministre francès de Transició Ecològica, Nicolás Hulot, ha anunciat que es reunirà amb el prefecte dels Pirineus Atlàntics per iniciar un diàleg que inclogui tots els actors del departament i aconseguir que la reintroducció sigui "un èxit". "No podem veure desaparèixer l'os bru del Pirineu davant dels nostres ulls", ha afegit.
Aquest anunci arriba pocs dies després que la Generalitat hagi xifrat en 43 els exemplars d'aquests plantígrads, entre Catalunya, Aragó, França i Navarra. Durant el 2017 han nascut fins a set cadells, sis d'ells en territori català. 
 

 

Participació