Trail

La IV Ultra Trail Estels del Sud torna al massís dels Ports el 12 i 13 de maig

La cursa atorgarà els títols del Campionat de Catalunya i puntua també per a la Copa Catalana i per a la Ultra Trail del Mont-blanc

per Redacció, 9 de març de 2018 a les 09:47 |
Instantània de la presentació de la cursa aquest dimecres al Palau Abària de Tortosa. | Gencat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cursa Ultra Trail Estels del Sud es disputarà del 12 al 13 de maig al massís dels Ports i aquesta quarta edició de la prova serà puntuable per a la 7ª Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència i atorgarà els títols del Campionat de Catalunya de l’especialitat. Per la seva banda, la Half Trail puntuarà també per a la Copa Catalana de la distància. A més, la cursa continua sent una de les proves classificatòries per a la Ultra Trail del Mont-blanc.
 
La representant territorial de l'Esport, Cinta Espuny, el batlle d'Arnes, Joaquim Miralles, i el director general de Kebo Events, Jordi Pallarès, han presentant aquest dimecres la quarta edició de l'Ultra Trail Estels dels Sud a la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, al Palau Abària de Tortosa.

 
En la seva intervenció, Cinta Espuny ha explicat que "El nostre objectiu és el de promocionar el territori amb l’esport com a vincle i amb la Ultra Estels del Sud s’està aconseguint a tots els nivells. La puntuabiltat de la prova per a diferents campionats, l’excel·lent promoció del territori i la ruta dels Estels del Sud i els creixement de les inscripcions, mostren que s’està fent un bon treball i n’estem molt orgullosos i agraïts tant als organitzadors com als voluntaris que formen part de l’estructura d’aquesta cita emblemàtica".
 
Joaquim Miralles ha afegit: "Per a Arnes aquesta és una activitat molt important que té un retorn molt positiu a tots els nivells i a més, implica a tots els nostres veïns. Estem molt orgullosos d’acollir el centre d’operacions de la prova i de la feina feta any rere any. A més, aquest sentiment no és nomé nostre, sinó de totes les localitats per on passa la cursa".
 
Per la seva banda, el responsable de Kebo Events, promotor i organitzador de la cursa ha destacat: "La mostra més clara de la consolidació de la Estels del Sud des del punt de vista esportiu és que aquest és la cursa que atorgarà els títols del Campionat de Catalunya i puntua també per a la Copa Catalana a banda de donar punts de la Ultra Trail del Mont-blanc. Aquest fet afegit a l’impacte econòmic i de difusió positiu que té al territori ens fa estar satisfets de la feina feta i ens encoratja a seguir creixent."
 
En aquesta quarta edició, la Ultra Trail Estels del Sud mantindrà el seu recorregut després de la bona acceptació que van tenir les modificacions introduïdes ja fa dues temporades. Això significa que la localitat d’Arnes es mantindrà com a centre neuràlgic de la cursa i el cim de Caro continuarà sent un dels referents del seu traçat. També mantenen el seu recorregut la Half Trail i la Mitja Marató de Muntanya que també sortirà d’Arnes i arribarà Beseit en la seva tercera edició.

 

Participació