Esquí

La zona d'influència de Port Ainé registra un 80% d'anul·lacions per la vaga

La Federació d'Hostaleria de Lleida creu que els clients que es perden aquests dies ja no tornaran al Pallars

per Redacció , 26 de gener de 2018 a les 20:50 |
Imatge de l’estació de Port Ainé. | Skipallars.
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vaga dels treballadors de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot està afectant ''molt'' negativament el sector turístic de la comarca del Pallars Sobirà i de manera especial el de la zona d'influència de Port Ainé. Segons Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, a localitats com Sort, Rialp o Baro les anul·lacions arriben al 80%. Pel que fa a les reserves no n'hi ha hagut donada la incertesa de si es podrà esquiar o no. Castellarnau afirma que els clients que aquests dies trien una altra destinació per anar a esquiar, difícilment es podran recuperar.

Aquest cap de setmana serà el segon consecutiu que els treballadors fan vaga en forma d'aturada d'11:00 hores a 15:00 hores. Port Ainé aturarà completament el funcionament i Espot funcionarà amb normalitat pel poc seguiment dels treballadors d'aquesta estació a la vaga. Els treballadors demanen millores salarials i de condicions laborals.


L'afectació de la vaga va més enllà de la del sector hoteler, ja que les escoles d'esquí que treballen a Port Ainé es veuen greument afectades per aquestes aturades i algunes ja han anunciat acomiadaments si l'aturada continua els caps de setmana vinents.

La voluntat de l'empresa i els treballadors és arribar a un acord per desconvocar la vaga que podria arribar aquest mateix divendres.


Entre Port Ainé i Espot hi ha una vuitantena de treballadors. El cap de setmana passat van ser els dos primers dies d'aturada, amb un seguiment desigual. A l'estació de Port Ainé la va secundar més del 50% de la plantilla i, per tant, es va aturar pràcticament del tot entre les hores de vaga. A Espot, en canvi, el seguiment va ser molt minoritari (del 3,5%) i no hi va haver repercussions en el funcionament del complex.

L'objectiu de la vaga és demanar l'equiparació de salaris i categories entre els treballadors que estan fent la mateixa funció dins de l'empresa i de condicions amb altres explotacions del grup de FGC. Entre les demandes també destaca una gratificació per a les persones que fan feines amb major perillositat o responsabilitat.

 

Participació