Curses

La 5a cursa de muntanya Entre Castells a Vilajuïga consolida cinc circuits i la fira

Del 2 al 4 de març el Grup Excursionsta Capgirell torna a preparar cinc proves pel cap de Creus i estands de muntanya i aventura

per Redacció, 24 de gener de 2018 a les 16:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat divendres es va presentar oficialment la 5a edició de la cursa de muntanya Entre Castells-BMW Oliva Motor Girona 2018 a Figueres.

La cinquena edició de l'Entre Castells de Vilajuïga tindrà lloc el cap de setmana del 2 al 4 de març que ve amb un projecte plenament consolidat que mantindrà les cinc curses pel Parc Natural del Cap de Creus i la fira de muntanya i esports d´aventura. L'esdeveniment, presentat aquest divendres a Figueres, a la seu d'Oliva Motor Girona (BMW), patrocinador oficial, és organitzat pel Grup Excursionista Capgirell i trepitjarà un total de cinc municipis: Vilajuïga, Palau-saverdera, Pau, Llançà i el Port de la Selva.

 

Aquesta edició de l'Entre Castells es va presentar a Figueres. Foto: @GECapgirell.


Les proves –que uneixen el castell de Quermançó i el de Sant Salvador– seguiran sent les mateixes de l'any passat, on van arribar a concentrar prop de 600 participants: trail (30 km), express (16 km), sprint (8 km), vertical i kids.


Corredors de Bèlgica i Dinamarca

Les curses de 30, 16 i 8 km seran el diumenge dia 4 al matí. "La trail és la prova reina que porta a conèixer tota la Serra de Rodes, és una bona manera de conèixer el territori. L'express és on hi ha la majoria de participants i el circuit és més ràpid i l´sprint és per a corredors que s´inicien en aquest món", detalla Èric Torres, president del Capgirell. El dia abans, dissabte, serà el torn de la vertical i la kids: "La vertical és la més dura i intensa i la kids volem donar un valor afegit a les curses infantils", afegeix el vilajuïguenc.


Paral·lelament, els organitzadors alcen en el mateix esglaó la fira: "Ens permet tenir un cap de setmana compacte, tant important és la cursa com la fira, ha agafat protagonisme", apunta Gabriel Campistol, membre del Capgirell. És prevista l´assistència d´una vintena d´estands i també hi haurà xerrades, presentacions de llibres i activitats infantils, entre d´altres.

El president del Grup Excursionista Capgirell, Eric Torres, ha afirmat que ja hi ha una cinquantena de clubs confirmats entre ells els principals clubs catalans - Barcelona, Alt Empordà, Berga, Cerdanya, Girona, però també de la resta d'Espanya, del sud de França i fins i tot de Bèlgica.

Apart dels corredors amb llicència, el caire festiu i popular de la prova augmenta any rere any que volen córrer com a repte personal o per formar part de la prova. Ho demostren els més de 200 inscrits no federats. S'espera que un cop tancades les inscripcions –dia 22 de febrer a les 00 h– les inscripcions augmentin i s'arribi al voltant dels 800 corredors que cada any s'apleguen al municipi de Vilajuïga. El rècord d'inscrits data del 2017 amb gairebé a 600 participants.

Per la seva banda, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Vilajuïga, Jordi Gironès, ha destacat que és un orgull poder celebrar una nova edició d'una prova tan important pel municipi com és l'Entre Castells que amb els anys s'ha convertit en la festa del Trail de la província de Girona i que alhora posiciona Vilajuïga al mapa esportiu català i nacional.

Gironès i Torres han afirmat que la prova és una mostra de la compatibilitat del parc natural de Cap de Creus com un espai per a la conservació de la flora i la fauna però alhora com un espai per a la pràctica esportiva i de competicions de carrera a peu.
 

Cartell de la cursa. Foto: @GECapgirell.


Horaris de la prova

El tret de sortida de la 5a edició del cursa muntanya de Vilajuïga Entre Castells - BMW Oliva Motor Girona es donarà el divendres 2 de març a les 8h del vespre a l'Espai Armengol de Visual 13, amb la xerrada d'un personatge emblemàtic del món de les curses de muntanya i l'alpinisme, encarà per confirmar.

La resta del programa d'activitats i els horaris de les proves és el següent:

Dissabte 3 de març

Durant tot el dia al Centre Cultural i Esportiu de Vilajuïga, la Fira de Muntanya i Esports d’Aventura (programa d’actes per concretar – xerrades, tallers, concursos...)

A les 10h, sortida de la cursa infantil ENTRE CASTELLS KIDS
A les 13h, entrega de premis de la cursa infantil ENTRE CASTELLS KIDS
A les 17h, sortida de la cursa ENTRE CASTELLS VERTICAL
A les 19.30h, entrega de premis de la cursa ENTRE CASTELLS VERTICAL
A les 20h, briefing de les curses ENTRE CASTELLS TRAIL 30KM, ENTRE CASTELLS EXPRESS 16KM i ENTRE CASTELLS SPRINT 8KM amb la presencia dels tècnics del Parc Natural del Cap de Creus.

Diumenge 4 de març

Durant tot el mati al Centre Cultural i Esportiu de Vilajuïga, la Fira de Muntanya i Esports d'Aventura (programa d'actes per concretar - xerrades, tallers, concursos, ...)

A les 9h, sortida de les curses ENTRE CASTELLS TRAIL 30KM, ENTRE CASTELLS EXPRESS 16KM i ENTRE CASTELLS SPRINT 8KM
A les 13h, entrega de premis de les curses ENTRE CASTELLS TRAIL 30KM, ENTRE CASTELLS EXPRESS 16KM i ENTRE CASTELLS SPRINT 8KM
Podeu trobar més informació de la cursa muntanya de Vilajuïga Entre Castells - BMW Oliva Motor Girona a la web oficial de la prova

 

 

Participació