Esquí

Els treballadors d'Espot i Port Ainé faran sis dissabtes de vaga des del 20 de gener

Demanen l'equiparació de salaris i condicions amb els d'altres explotacions del grup i denuncien que en les recents incorporacions a plantilla d'FGC no s'ha tingut en compte l'antiguitat

per Redacció , 18 de gener de 2018 a les 13:26 |
Una persona a punt de baixar per la pista Estadi de Port Ainé. | Ivan Sanz.
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Comitè d'empresa de les estacions d'esquí d'Espot i Por Ainé ha convocat vaga durant els dissabtes a partir del dia 20 de gener i fins al darrer de febrer, de les 11:00 hores fins a les 15:00 hores. La vaga, que s'ha registrat en forma d'aturada parcial del servei, és per demanar l'equiparació de salaris i categories entre els treballadors que fan la mateixa funció dins de l'empresa i de condicions amb altres explotacions del grup de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), empresa gestora de les dues estacions pallareses.

Des del Comitè d'empresa s'ha explicat que han pres aquesta decisió després de no poder trobar solucions amb l'empresa i s'ha recordat que la convocatòria ha rebut l'aval unànime de l'assemblea de treballadors. Entre les demandes també destaca una gratificació per a les persones que fan feines amb major perillositat o responsabilitat. Entre Port Ainé i Espot hi ha una vuitantena de treballadors.


Pel que fa a l'equiparació de salaris, Xavi Pedemonte, del Comitè d'empresa, ha explicat que es demana l'equiparació de salaris i categories per a persones que ''estan realitzant les mateixes funcions dins l'empresa, ja siguin personal fix, amb un salari concertat per cada treballador, o bé en el cas del personal que aquesta temporada ha estat incorporat a la plantilla d'FGC però que ja havia treballat en temporades anteriors a l'estació, amb un contracte d'ETT i que està una categoria per sota dels seus companys que realitzen la mateixa funció''.

El Comitè denuncia que en les recents incorporacions a plantilla d'FGC no s'ha tingut en compte l'antiguitat generada per companys que porten treballant des de fa anys a l'explotació i afirmen que l'empresa ha utilitzat la contractació anterior per ETT per justificar la no incorporació d'aquestes persones així com la demanda interessada d'especificitats a les vacants per incorporar un altre personal.


També, es demana l'equiparació de condicions amb d'altes explotacions del grup com és la mateixa jornada laboral anual i el cobrament dels plusos complementaris al sou base durant les vacances i de forma retroactiva des que se'ls aplica el conveni de FGC-Turisme i Muntanya, que està avalada per una sentència judicial.

Entre les demandes també destaca la gratificació per a les persones que fan feines amb major perillositat o responsabilitat, com són els maquinistes que han d'utilitzar cabrestants per assegurar la màquina, els conductors de telecadires desembragables, i les persones que, per diferents motius, han d'estar disponibles realitzant guàrdies (no reconegudes) durant les seves hores de descans.


Des del Comitè d'empresa es refermen en ''la voluntat de diàleg i d'arribar a acords'', però diuen que a hores d'ara l'únic camí que han trobat és ''aquesta convocatòria atesa la passivitat per part de l'empresa''.

Pedemonte recorda que el conveni col·lectiu de Turisme i Muntanya, porta vençut i prorrogat des de l'any 2012 i no es compleix en alguns aspectes des de l'any 2010, sense cap tipus de resposta ni interès a arribar a consensos per part de la representació de l'empresa.

 

Participació