Tendències

Barcelona és la demarcació més activa de l’Estat en ciclisme i running a Strava

Aquesta popular xarxa social ha publicat l'informe «Insights» ambl'anàlisi de les tendències de ciclisme i del running de tot l'Estat | Segons el report, el cafè és la «benzina» preferida dels esportistes

per Redacció, 10 de gener de 2018 a les 12:40 |
Segons el report 9 de cada 10 esportistes que es posen un repte a inicis d'any continuen actius a l'octubre. | Lymbus.
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Strava, la xarxa social per a esportistes, ha presentat recentment el seu informe anual Insights que recull el panorama de l'esport espanyol i mundial. Desenes de milions d'atletes de 195 països fan de Strava seu lloc de trobada, i poden aportar una perspectiva única dels hàbits esportius i les tendències dels esportistes tant a Espanya com al voltant del món.
 


L'any 2017, cada segon es van carregar a Strava 16 activitats, un augment considerable respecte a 2016, quan se'n van carregar 9,6 cada segon. La comunitat d'esportistes d'Strava van generar bilions de dades, que sumades arriben a la increïble xifra de 8,4 bilions de quilòmetres, equivalent a 10,908 viatges d'anada i tornada a la lluna. Una manera de mesurar la comunitat social de Strava són els kudos, una menció que es fa entre atletes per felicitar-se per les activitats. El 2017, es van repartir 2,3 bilions de kudos voltant el món, 173.600.000 a Espanya.
 
Totes aquestes activitats creen una comunitat esportiva única. Tots ells també han contribuït a millorar 125 ciutats que fan servir dades anònimes per a crear infraestructures de transport més efectives amb Strava Metro.

Barcelona, la demarcació més activa


Tant a Catalunya com arreu de l'Estat, Barcelona és la demarcació més activa en ciclisme i running segons l'informe (amb 1.771.789 activitats pujades en ciclisme i 1.200.267 en running). Vegem-ne algunes dades d'interès:

- A Barcelona trobem el tercer segment més popular de l’Estat en ciclisme: al Parc Fluvial del Besós, a tocar del Parc del Molinet.
-  També, hi trobem el segon segment més popular de l’Estat en running, entre el Parc del Poblenou i la Vila Olímpica.
-  L’hora més popular per sortir a entrenar a l’Estat són les 9h del matí.
-  Els nombres que defineixen a homes i dones són:
o    Ciclisme (activitat tipus):
o    Dones: 45 km, 20km/h, 569m de desnivell positiu
o    Homes: 50 km, 22 km/h, 657 de desnivell positiu
o    Running (activitat tipus):
o    Dones: 7’6 km, 5:25 ritme, 97m desnivell positiu
o    Homes: 9’4 km, 5:19 ritme, 123m desnivell positiu

Strava també ha analitzat els comportaments dels esportistes per determinar els millors consells per mantenir-se actius i, per exemple, ha comprovat que 9 de cada 10 esportistes que es posen un repte a inicis d'any continuen actius a l'octubre.
 

Els aliments més populars a Espanya segons les preferències dels usuaris d'Strava. Foto: Strava.


El cafè, la benzina dels esportistes
 
Strava ha analitzat les activitats que contenien aliments i begudes en els seus títols i ha determinat que, a Espanya, el cafè és l'aliment més popular entre els esportistes, per davant de la cervesa i la paella.
 
La cultura del cafè viu un moment dolç a tot el món, perquè també és l'aliment preferit dels esportistes del Regne Unit i dels Estats Units, i el segon dels francesos, que prefereixen la pizza, igual que els alemanys, que sorprenentment no inclouen el cafè en el seu top cinc.
 
A Espanya, aliments universals com la pizza o la pasta ocupen posicions d'honor, tot i que no s'obliden de la dieta mediterrània i en el top 10 també hi són la paella, la truita, l'oli, i les tapes.

 

Participació