Novetat editorial

GR 7 Catalunya. Dels Pirineus al massís del Port. Del nord al sud

L'autor, el reusenc Alfons Barceló, ja va encetar la col·lecció «Senders de Catalunya» amb la guia «GR 11»

per Redacció , 2 de gener de 2018 a les 18:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
GR7 Catalunya. Dels Pirineus al massís del Port. Del nord al sud, del reusenc Alfons Barceló, editat per Cossetània, és el resultat d'un gran esforç col·lectiu. Aquest llibre engloba 21 capítols que es corresponen als 21 dies que transcorren entre Porta, a la Catalunya del Nord, i Fredes, al País Valencià. Permet recórrer tota mena de paisatges, des de l’alta muntanya andorrana a les serres prepirinenques, de les modestes muntanyes del centre del país a la serralada prelitoral, amb les muntanyes de Prades i el Port com a massissos més destacats.

Cadascuna de les etapes afegeix una introducció exhaustiva de les característiques de la jornada, amb els seus atractius, problemes i virtuts; una descripció de les poblacions que travessen el recorregut i de les seves zones rellevants; uns textos literaris d’autors diversos que parlen de punts determinats dels senders; la temporització precisa dels itineraris; una gràfica amb els desnivells de la jornada, i un mapa a escala 1:50000, que complementa i ajuda a interpretar el text.

 

Aquesta nova guia inclou un mapa a escala 1:50.000, que complementa i ajuda a interpretar el text.

 

Alfons Barceló


Alfons Barceló Casas neix a Reus el 1956 i s’inicia en el món de l’excursionisme –i del coneixement del país– de ben petit, amb els escoltes, trescant per les muntanyes més properes a Reus, amb el Montsant com a vertadera escola de natura. Al Servei de Colònies i Vacances de Reus aprofundeix en l’amor a la natura i aprèn a transmetre aquesta estimació als altres. Descobreix el Pirineu a l’adolescència i amb els anys s’ha convertit en la serralada —a més del Montsant— que l’atrau més. De més gran arriba algunes vegades fins als Alps, i puja al Montblanc i a diversos cims del massís del Monte Rosa. És soci des de ben jove de l’Associació Excursionista de Catalunya de Reus.

Des d’Excursionistes d’Alforja, associació integrada a l’Ateneu Cultural Josep Taverna, d’Alforja, coordina l’organització d’excursions per les muntanyes properes i arreu del país. En les edicions de l’ACJT ha publicat la petita guia excursionista Introducció al massís de Montserrat. Va encetar la col·lecció "Senders de Catalunya" amb la guia GR 11. Sender dels Pirineus. Del Cap de Creus al Massís de la Maladeta.


Feu un tast del llibre en aquesta pàgina de descàrrega.
 

 

Participació