Aclimatació a muntanya

VÍDEO Kilian Jornet i Emelie Forsberg presenten «Testing Ourselves»

És un documental que narra el nou procés d'aclimatació que van fer tots dos en la seva darrera expedició a l'Himàlaia | El documental està disponible en els canals en línia de Kilian Jornet i les seves xarxes socials

per Redacció , 21 de novembre de 2017 a les 17:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


És possible escalar un cim de 8.000 m en quinze dies? Quina aclimatació cal fer i com afecta el cos? Aquestes preguntes rondaven el cap dels atletes de muntanya Kilian Jornet i Emelie Forsberg. Per cercar-ne la resposta es van embarcar en un projecte per intentar fer cim en el Cho Oyu (8.220m) amb un nou mètode d'aclimatació que pot revolucionar l'alpinisme.


El resultat d'aquest experiment és Testing Ourselves, un documental de disset minuts que avui es troba disponible en línia a http://stories.kilianjornet.cat/.

Kilian Jornet i Emelie Forsberg van viatjar el mes de maig a l'Himàlaia per intentar l'ascens del Cho Oyu. Van escollir aquest cim per veure sobre terreny el resultat de la seva aclimatació. Com explicava Jornet: "Encara que al final sí que vaig fer cim, per a nosaltres no era el més important. El que ens interessava era veure com ens sentíem després d'una aclimatació totalment diferent a la que havíem fet fins ara".


A més de les experiències de Jornet i Forsberg, el documental també compta amb la presència del doctor Daniel Brotons, especialista en medicina de muntanya, que aporta una visió científica de l'expedició i les possibilitats que aquest tipus d'aclimatació poden representar per a altres atletes, a diferents nivells.

No obstant això, Testing Ourselves no és merament una pel·lícula científica, sinó, també, humana. Durant tot el documental es narra la història de parella de Jornet i de Forsberg i com afronten una expedició conjunta. Per primera vegada, la parella explicarà què significa per a ells fer una expedició junts, quins riscos comporta i què els aporta com a parella.


La pel·lícula es pot trobar des d'avui al web de l'atleta i també a les seves xarxes socials. A més del vídeo, Jornet posa a disposició de l'usuari el protocol d'aclimatació que va seguir per a la seva expedició a l'Himàlaia.
 
Mentrestant, l'última pel·lícula del projecte Summits of My Life, que recollirà la doble ascensió a l'Everest, continua en procés de producció i s'espera que s'estreni a principis de 2018.

 

Participació