Curses

Kilian Jornet deixa de córrer mig any després d'operar-se les dues espatlles

Va passar pel quiròfan el passat dia 20 per resoldre les diverses luxacions sofertes els darrers anys | Ja no correrà el darrer repte de la temporada: la Bob Graham Round

per Redacció , 24 d'octubre de 2017 a les 10:55 |
Aqui veiem Kilian Jornet amb el braç en cabestrell durant la celebració el passat juliol de la Hardrock 100 Miles de Colorado, als Estats Units. | Salomon.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Kilian Jornet va passar el 20 d'octubre pel quiròfan per sotmetre's a una reinserció del rodet glenoïdal en cada espatlla. Aquesta operació li servirà a Jornet per resoldre sengles lesions que arrossega des de fa anys, després de dislocar-se les dues espatlles en un accident d'esquí. Des de llavors, ha anat patint diferents luxacions i subluxacions que li han comportat molèsties i complicacions durant la pràctica esportiva. La més recent va ser aquest mes de juliol, quan es va luxar l'espatlla esquerra en el transcurs de la Hardrock 100, una cursa de ultradistància als Estats Units que va guanyar l'atleta català.
 

Jornet ha decidit passar per les mans dels cirurgians i sotmetre's a una doble intervenció per superar la lesió, segons explicava: "Fa uns anys vaig tenir un accident d'esquí en què em vaig dislocar les dues espatlles, i des de llavors he tingut algunes luxacions en les dues i moltes subluxacions, que poden portar-me problemes en la meva vida esportiva, de manera que vaig decidir que era el moment d'operar--me per evitar més complicacions. He decidit operar-me ara perquè a la tardor és la temporada menys carregada de competicions".
 

La intervenció, duta a terme pels traumatòlegs Josep M Buló i Jaume Vilaró, en presència del doctor Daniel Brotons, metge personal de Kilian Jornet, s'ha realitzat sense cap complicació a la clínica Teknon de Barcelona per l'equip format pels doctors Dani Brotons, Josep Maria Buló i Jaume Vilaró. Els metges estimen que Jornet necessitarà entre 5 i 6 mesos per recuperar-se al cent per cent. Abans, però, estarà entre 3 i 5 setmanes amb les espatlles immobilitzades per continuar amb la recuperació de la mobilitat de les dues.
 

Amb motiu de l'operació, Jornet ha decidit ajornar la Bob Graham Round, el repte que li quedava pendent per a aquesta temporada, i explicava: "Aquesta tardor m'ho prenc amb molta calma. Vull recuperar-me bé tant de l'operació com d'una primavera i un estiu molt intensos amb l'Everest i unes quantes carreres al voltant del món. Des de 2006 que no descansava més d'una setmana seguida, així que al meu cos també li anirà bé la regeneració".

Jornet se centrarà ara en la recuperació de la lesió abans de pensar en nous reptes per als propers mesos, segons comentava: "Una vegada estigui al cent per cent decidiré quin és el pla per a l'hivern, de moment només penso a recuperar-me i tornar a poder entrenar amb normalitat".

 

Participació