Bicicleta de muntanya

La singularitat de la Sealight-Camí de Llum uneix de nou bicicletes, paisatge i gastronomia

Se celebrà aquest passat cap de setmana la segona edició de la prova entre Cadaqués i Cotlliure, que combina l’exigència d’un recorregut únic per vinyes i penya-segats amb la degustació de vins i productes regionals

per Redacció , 18 d'octubre de 2017 a les 18:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Diversió i cultura, paisatge, vinyes i gastronomia s'han aplegat en aquesta segona edició del Sealight-Camí de Llum. Foto: @SeaOtterGirona


Una exquisida combinació de bicicleta de muntanya (MTB) i paisatge, de diversió i cultura, de vinyes i gastronomia, de la llum del Mediterrani i dels carrers bohemis de Cadaqués i Cotlliure... Així es defineix la Sealight-Camí de Llum, una ruta transfronterera d’anada i tornada entre aquests dos municipis agermanats, que aquest passat cap de setmana ha viscut la segona edició amb 75 participants vinguts d’arreu d’Europa que han gaudit d’un cap de setmana excepcional tot pedalant per la Costa Brava Nord, la serra de l’Albera i la Costa Vermella de la Catalunya del Nord.

 
En dos dies han unit Cadaqués i Cotlliure, 150 quilòmetres i un 3.500 metres de desnivell per un estudiat recorregut de senders vora el mar que ha meravellat als ciclistes, molts d’ells arribats en grup per gaudir entre amics d’una singular prova que significa posar punt i final a la temporada.

 
Aquest any hi han pres part una vintena de bicis elèctriques, una modalitat que va en augment i que és molt recomanada en recorreguts com el de la Sealight-Camí de Llum, que malgrat ser una proposta molt distesa presenta alguns trams d’exigència física i frescor de cames.

 
La gastronomia, molt present a la prova
 
Un dels elements diferenciadors de la Sealight-Camí de Llum és la posada en valor dels elements patrimonials, paisatgístics i gastronòmics d’aquests dues viles agermanades, Cadaqués i Cotlliure. Per tal que els ciclistes i els seus acompanyants els puguin viure en primera persona a la línia d’arribada de les dues poblacions s’han ofert productes típics de la vila i la regió; fins i tot en el transcurs de la primera etapa s’ha fet una degustació de vins al Celler Les Templiers de Banyuls, on els participants  i la seva comitiva han tastat els vins elaborats en aquesta zona costanera tan lligada a la producció vitivinícola de petita escala.
 
Per segon any, Cadaqués i Cotlliure s’han bolcat en la celebració d’aquest esdeveniment, conscients dels elements que els uneixen i que ara han pogut intensificar encara més amb aquesta genuïna prova ciclista que ha aplegat a una gran diversitat d’esportistes.

 

Participació