Via Verda

Unió de Pagesos vol que la via verda aprofiti infraestructures per reduir-ne l’impacte agrari

El sindicat està preocupat per les possibles afectacions a la plana agrícola dels municipis de Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries | Demà, el ple de la Diputació de Girona té previst aprovar el conveni de col·laboració amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona i els ajuntaments afectats

per Redacció / Ecodiari.cat , 17 de juliol de 2017 a les 17:57 |
Una via verda a la Garrotxa. | Dipsalut.
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos reitera al Departament de Territori i Sostenibilitat l’oposició al desplegament del nou traçat de la via cicloturística del Ter, que afectarà la plana agrícola als municipis de Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries i alterarà les activitats agrícoles i ramaderes del territori.
 

El sindicat denuncia que Territori hagi introduït modificacions significatives en el projecte definitiu del nou traçat sense haver-lo sotmès de nou a exposició pública. El traçat forma part del segon tram de la via del Ter, comprès entre el pont del Reixac a Sant Joan de les Abadesses i la plaça de la Generalitat a Sant Pau de Segúries.
 

El sindicat també demana al Departament que estudiï, de nou, l’alternativa, ja plantejada en l’Estudi Informatiu el 2012, que no travessa el riu i que discorre pel seu marge esquerre. Aquest és el traçat que optimitza l’ús de les infraestructures que ja estan construïdes i redueix, així, el seu impacte en l’entorn natural i agrari.
 

Unió de Pagesos va organitzar una xerrada informativa el darrer 10 de juliol que va comptar amb l’assistència d’uns quaranta veïns i pagesos afectats. Els assistents van coincidir a defensar la mateixa alternativa que, a més d’aprofitar les infraestructures existents, evita la construcció de tres ponts i, per tant, redueix la inversió pública.
 
En la mateixa reunió, els alcaldes de Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries van comprometre’s a defensar la mateixa opció davant de Territori i Sostenibilitat. El Departament d’Agricultura també s’ha manifestat en el mateix sentit, malgrat que, en el seu moment, no va incloure cap informe propi a l’Estudi Informatiu.

Conveni amb la Diputació de Girona

Precisament demà, el ple de la Diputació de Girona té previst aprovar el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i els ajuntaments de Banyoles, Campdevànol, Cornellà del Terri, Esponellà, Fontcoberta, la Vall de Bianya, Palol de Revardit, Porqueres, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Serinyà per al cofinançament i les condicions d’execució i lliurament de les obres d’ampliació de la xarxa de vies verdes a les comarques gironines entre el Pirineu de Girona i la Costa Brava.

El Projecte de via verda entre Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i la Vall de Bianya (Garrotxa), de què es queixa Unió de Pagesos, està pressupostat en 1.314.163,67 euros, dels quals cada un dels consistoris n'han d'aportar 222.806,26 durant el període 2018-2020.

 

 

Participació