Arnau Julià i Núria Picas, estrelles de la millor Hivernal de Campdevànol

Marc Carós i Aleix Fàbregas intentaran revalidar la victòria en una prova amb molt nivell i 600 corredors

per Arnau Urgell , 14 de febrer de 2014 a les 08:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marc Carós intentarà aconseguir la tercera victòria a Campdevànol. Foto: Arnau Urgell

Núria Picas, Arnau Julià, Marc Carós, Aleix Fàbregas, Ernest Ausiró, Josep Viñas, Manel Amor, Roger Viñas i Dani Ballesteros. Tots aquests atletes de nivell disputaran diumenge la tercera Hivernal de Campdevànol, una cursa que serveix per iniciar el calendari del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. A més, enguany la participació augmenta fins als 600 corredors i compta amb un nivell esportiu molt alt.


Marc Carós intentarà aconseguir el triplet a Campdevànol. L'atleta de Ripoll va guanyar les edicions del 2012 i el 2013 però enguany no ho tindrà tan fàcil. Destaca la presència d'Arnau Julià (foto), de l'equip Buff, i que serà a Campdevànol per posar-se a punt per la Transgrancanària del proper 1 de març. Julià ha guanyat, entre altres, l'Emmona del 2012 i la TDS del Montblanc de l'any passat. També és el cas de la manresana Núria Picas (foto), campiona del món el 2012, gran favorita en categoria femenina.

Entre els altres corredors que disputaran la marató de 42 quilòmetres també destaca la presència de l'osonenc Ernest Ausiró –tercer a l'Emmona del 2013- i el ripollès Roger Viñas, primer guanyador del campionat comarcal de l'especialitat.


També hi haurà un bon nivell a la mitja marató, una de les novetats de l'any passat. Aleix Fàbregas és el gran favorit per revalidar la victòria però es trobarà Josep Viñas, un dels millors corredors d'Osona així com Xevi Guinovart i Manel Amor en la lluita per la victòria.

Curses més llargues


La Hivernal de Campdevànol va començar el 2012 i els organitzadors, l'AE Sant Grau, cada vegada aconsegueixen atraure més participació. Enguany, per segona vegada, la cursa comptarà amb tres recorreguts que enguany s'allarguen per complir amb les distàncies de marató (42 km), mitja marató (21 km) i cursa (12 km) que en conjunt sumaran 600 atletes. “Hem introduït un petit bucle a l'entorn de Sant Pere d'Aüira com a principal novetat en els traçats” explica Albert Tubau.

Les sortides estan previstes per les 8.00, les 9.15 i les 10.00 des de can Ribalaigua. Tot i això, no descarten traslladar-ho a la plaça Coberta del barri de l'Estació si acaba plovent. Precisament la meteorologia pot marcar modificar el recorregut de la marató en tram en què es corona la serra de Montgrony. “On hi ha més neu és l'Emperadora i el Pedra Picada però si no hi ha boira es podrà passar sense problemes” assegura Tubau.

Galeries de fotos Hivernal de Campdevànol

Marató Hivernal de Campdevànol 2013 I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol 2013 II (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol 2012 (Arnau Urgell)
 


Calendari Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès 2014
16 de febrer. III Hivernal de Campdevànol (42, 21 i 12 km)
2 de març. III Quatre Ermites de Ripoll (21 i 12 km)
30 de març. II Vertical d'Ogassa (5 km)
20 d'abril. I Corriols de Foc  (21 i 10 km)
4 de maig. XIV Cursa de Sant Amand-Mossos d'Esquadra (Ripoll) (23 i 12 km)
24 i 25 de maig. II Batega al Bac de Planoles (17 i 9 km)
21 de juny. II Territori d'Isards de Camprodon (33 i 10 km)
6 de juliol. Vall de Ribes Extrem Series by Lurbel (22 km)

Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès 2012

Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll (Arnau Urgell)

Setdellonga (Arnau Urgell)

Cursa de Sant Amand (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)
 

 

Participació