Kilian Jornet

Kilian Jornet «demostra» la seva doble ascensió a l'Everest

La Himalayan Database certifica la gesta del corredor i alpinista català després que "Libération" ho posés en dubte

per Redacció , 4 de juny de 2017 a les 09:26 |
Kilian Jornet, a l'Himàlaia | Summits of my Life
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Kilian Jornet va fer història fa pocs dies en coronar l'Everest dues vegades en només sis dies de diferència. Tanmateix, el diari francès Liberation va intentar encendre una falsa polèmica en posar en dubte la gesta. Kílian Jornet a-t-il vraiment réussi un exploit sur l'Everest?, es preguntava el prestigiós rotatiu destacant que dies després de les ascensions encara no hi havia fotos ni tracks de GPS.

La Voz de Galicia, diari que s'havia fet ressò de la polèmica amb El crono corre contra Kilian Jornet”, ha pogut tancar el debat parlant amb Himalayan Database, l'organisme que centralitza les ascensions als vuitmil. Aquesta institució, continuadora de la tasca de la periodista nord-americana Elizabeth Hawley, ha donat per bones les explicacions del català i inclourà les ascensions a una base de dades que en el món de l'alpinisme es considera inapel·lable.


Jornet va aconseguir pujar a l'Everest dues vegades en menys d'una setmana sense oxigen ni cordes fixes. La primera es va produir la mitjanit del 21 al 22 de maig després de 26 hores d'ascensió des del camp base de monestir de Rongbuck (5.100 metres). La segona, el 27 de maig, va ser en 17 hores des del camp base avançat a 6.400 metres. Això sí, no va poder establir una marca d'ascens i descens des de Rongbuck, el darrer lloc habitat, un dels objectius de l'“ultraterrestre” català.
 

 

Participació