Alpinisme

Kilian Jornet torna a coronar l'Everest per segon cop en una setmana, ara en 17 hores

El corredor català ja ha tornat al camp base avançat, on s'està recuperant | Jornet, en una jornada amb molt de vent, tampoc ha utilitzat oxigen artificial

per Redacció, 28 de maig de 2017 a les 07:18 |
Kilian Jornet, a l'Everest | Summits of my live
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El corredor de muntanya, Kilian Jornet, ha tornat a coronar el cim de l'Everest aquest dissabte després que el passat dilluns assolís l'Everest en només 26 hores. En aquesta ocasió, Jornet ha trigat només 17 hores en arribar al cim, en una jornada amb molt de vent, on tampoc ha utilitzat oxigen artificial, segons informa el web Summits of my Life.  Des d'aquí, Jornet ha retornat al camp base on a hores d'ara està descansant. Jornet ha utilitzat la mateixa via que el passat dilluns, per la cara nord. 

En les primeres declaracions després de fer el cim, a TV3, Jornet ha explicat que quan va sortir "feia molt de vent", la qual cosa el va obligar a aminorar una mica la marxa i no anar "massa ràpid". El corredor ha dit que va fer el cim a les 9 del vespre i que pujar l'Everest dues vegades sense oxigen artificial "obre noves possibilitats".


La matinada del 21 al 22 de maig, Jornet va assolir l'Everest 26 hores després de sortir del camp base. És una gesta mai realitzada –sense oxigen, ni cordes fixes i amb modalitat directe- però no va poder completar el propòsit de tornar a la cota 5.100, l'últim punt habitat. Després de dotze hores de descens va arribar al camp base avançat, a 6.400 metres, i s'hi va quedar a dormir per recuperar-se dels problemes intestinals.

L'ascens per segona vegada a l'Everest en una setmana forma part del projecte que ha portat a terme Kilian Jornet els últims anys:  Summits of my Life (els cims de la meva vida). Aquesta iniciativa pretén batre el rècord d'ascens d'alguns dels cims més emblemàtics de l'alpinisme mundial, com el Montblac, l'Aconcagua, el Cervet, a més de l'Everest.


 

Participació