Everest

Kilian Jornet, a punt per tornar a atacar l'Everest

El corredor català, menys d'una setmana després d'assolir el sostre del món en només 26 hores, està a punt de fer un segon atac

per Redacció , 26 de maig de 2017 a les 19:37 |
Kilian Jornet, a l'Everest | Summits of my Life
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El corredor de muntanya, menys d'una setmana després d'assolir l'Everest en només 26 hores, està a punt de fer un segon atac al sostre del món. Diverses fonts apunten que l'inici de l'ascensió es farà aquest mateix vespre hora catalana. Ho ha confirmat a través de la xarxa Albert Bosch –aventurer català que, entre altres gestes, ha aconseguit assolir les muntanyes més altes de cada continent- després de parlar amb el camp base.
 
Albert Jorquera, membre de l'equip Salomon i periodista especialitzat en curses de muntanya, també ha donat a entendre aquest matí que el segon atac de Jornet seria imminent. “Ara mateix segur que no ho està fent”, ha piulat tot destacant després que aquest dissabte “hi ha una finestra de bon temps”.


Ha apuntat que cal seguir el compte oficial del projecte –@SummitsofMyLife- que, de moment, evita confirmar ni desmentir el nou intent –mai informa abans de la conclusió dels atacs-. Altres fonts com l'alpinista Adrian Ballinguer abonen la possibilitat d'un segon intent aprofitant l'imminent el final de la temporada d'ascensions.
 

Jornet, la matinada del 21 al 22 de maig, va assolir l'Everest 26 hores després de sortir del camp base. És una gesta mai realitzada –sense oxigen, ni cordes fixes i amb modalitat directe- però no va poder completar el propòsit de tornar a la cota 5.100, l'últim punt habitat. Després de dotze hores de descens va arribar al camp base avançat, a 6.400 metres, i s'hi va quedar a dormir per recuperar-se dels problemes intestinals.

 

Participació