orientació

Albert Herrero, campió d'Europa de Rogaine

El membre del club Aligots va realitzar 155 quilòmetres i va superar 7.000 metres de desnivell positiu en 24 hores de competició

per Redacció , 26 d'abril de 2017 a les 18:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El membre del club d'orientació Aligots Albert Herrero es va proclamar, aquest cap de setmana, campió d'Europa de la modalitat de Rogaine, després de la cursa celebrada a la Toscana, a Itàlia. Segons ha informat el club, l'esportista va realitzar 155 quilòmetres i va superar 7.000 metres de desnivell positiu en 24 hores de competició, en una prova molt física, amb poques zones planes, d'orientació relativament poc tècnica, però amb una xarxa de camins important, acompanyada d'una vegetació extensa de vinyes, que es podien creuar pel sistema de cablejat que les uneix.

En aquesta prova, Herrero va formar equip amb Aurelio Olivar, plantejant una estratègia per cobrir primer el quadrant del mapa amb més punts, que a més coincidia força amb la zona més boscosa. D'aquesta manera, l'equip va aconseguir cobrir la zona més complicada abans d'arribar a la nit, havent fet 50 quilòmetres en les sis primeres hores. Tal com ha precisat el club, l'inici de la nit va ser "una mica complicat", amb algun error que els va costar alguns minuts, però a mesura que van avançar, tot va anar millorant. Ja de cara al matí, els dos atletes van tornar a agafar bon ritme, amb parcials molt positius, aconseguint aprofitar les últims sis hores, quan van fer 40 quilòmetres, que van ser claus per a la competició. 


Herrero fa Rogaine des del 2010, lligant aquest esport des de les curses de muntanya. El 2013 va començar a fer equip amb Jaume Folguera als Farra-O del Maresme, i va començar a competir a nivell més seriós. El 2015 va assolir els primers resultats destacats amb un 9è lloc al mundial de Finlàndia i, l'estiu passat, va quedar 5è, conjuntament amb Aurelio Olivar, integrant dins del club Aligots.

 

Participació