feec

La Federació Internacional de Raquetes de Neu recorda a la FEEC que Catalunya no és un estat

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya rep una contundent carta de part de Monika Owczarek

per Redacció, 20 de febrer de 2017 a les 19:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Monika Owczarek i altres de la Federació Internacional Foto: FEEC


La Federació  Internacional de Raquetes de Neu ha estat extremadament contundent sobre el fet que la Selecció Catalana pugui competir als mundials fora de la Selecció Espanyola. En una carta que la presidenta d'aquest ens, Monika Owczarek, ha enviat al president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, li ha recordat que Catalunya no està reconeguda. "Si us plau, mostri les proves per les quals Catalunya és reconeguda per l'ONU i el CIO. Indiqui també el país que va escollir en l'aplicació ESTA per ingressar als Estats Units", recull la carta que ha fet pública la FEEC. 


Aquesta missiva digital arriba després que la mateixa FEEC adrecés un requeriment d'informació en relació al veto patit per l'organisme internacional, que ara fa un mes va anunciar que la Selecció Catalana de raquetes de neu no podia competir, ni als europeus, ni als mundial. Segons la carta, Catalunya només hi podria participar "si pot demostrar que és reconeguda per tots aquests organismes" i, en aquest sentit, "qualsevol atleta català que opti per competir en els esdeveniments de la WSFF, ho farà com a espanyol i sota la bandera espanyola". 
 

Selecció Catalana de Raquetes de Neu Foto: FEEC


Davant de tot això, Merino ja ha anunciat que assistirà al congrés anual de la WSSF i recorrerà el cas al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) per la vulneració dels seus drets, atès que és membre de ple dret des de la fundació de la federació internacional. No obstant això, el president de la FEEC considera indignant la resposta i, sobretot el to de la carta, i ha afirmat que "això és una cacicada". A més, ha reclamat que s'aportin les proves que justifiquen que va aprovar el "veto" de la Federació Catalana als mundials i als europeus, ja que aquest no va ser, en cap cas, en una assemblea. 

En aquest sentit, la FEEC ha afirmat que "està disposada a arribar fins on calgui perquè els seus drets siguin respectats", motiu pel qual es denunciarà la situació, de la mateixa manera que es farà amb el cas de Laia Andreu, també exclosa en aquest mateix sentit

 

Llegeix el text íntegre de la carta

 

També hauries de llegir
Fa 301 setmanes

Laia Andreu: «Em nego a competir com a espanyola»

Participació