llei de l'esport

El Pacte Nacional per a l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya camina amb noves reunions

Neus Munté i Gerard Figueras es reuneixen amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya

per Redacció , 11 de febrer de 2017 a les 15:28 |
Reunió del Govern amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya | Govern
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de la Presidència, Neus Munté, acompanyada del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha rebut aquesta setmana la junta directiva de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), encapçalada pel seu president, Jaume Domingo, al Palau de la Generalitat. La trobada s’emmarca en el procés participatiu que s’ha iniciat des de la Secretaria General de l’Esport per bastir un nou model de governança de l’Esport Català.

De fet, el passat 30 de gener, la consellera Munté i el secretari general de l’esport van donar el tret de sortida a l’elaboració d’un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, amb la participació de tot el sector esportiu del país, que es traduirà en una Llei, que el Govern s’ha compromès a portar  al Parlament de Catalunya com a nou Projecte de Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya. Per això, el Govern s'està reunint amb diverses entitats i associacions esportives, amb l'objectiu de "treballar colze a colze, des del diàleg" amb totes elles. 


Durant la reunió, la consellera ha destacat que amb aquest nou model de governança es volen "reforçar els dos pilars de l’esport català", és a dir, el de competició i el popular, "que democratitza l’esport”. En aquest sentit, ha aprofitat per agrair a la UCEC la seva tasca i la seva implicació en aquest procés participatiu.
 

Per la seva part, el secretari general de l’esport, Gerard Figueras, ha agraït també la implicació del sector i ha destacat que “aquesta setmana s’han iniciat les reunions, les aportacions i el debat”. Figueras ha reiterat que “aquest diàleg serà a nivell sectorial i territorial, per a recollir les aportacions de tothom”.

 

Participació