feec

Perilla la presencia de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu al mundial

El president de la FEEC, Jordi Merino, afirma que la Selecció Catalana només competirà si representa Catalunya, no Espanya

Selecció Catalana de Raquetes de Neu | FEEC
per Redacció, 23 de gener de 2017 a les 11:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Selecció Catalana de Raquetes de Neu només anirà a l’europeu i al mundial si representa a Catalunya. Així ho ha indicat el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, segons recull aquesta entitat, després de rebre un correu de la federació internacional on s’indica que, a partir d’ara, els corredors catalans han de representar l’estat espanyol. 

Tal com ha anunciat la FEEC, el motiu que esgrimeix la federació internacional és la voluntat d’esdevenir membre de Sport Acoord, una entitat que engloba tots els esports (olímpics o no), però que obliga els esportistes a competir sota el paraigua d’un únic Comitè Olímpic per estat. Aquesta notificació s’ha fet arribar per correu electrònic, i no s’ha debatut ni aprovat en cap de les últimes assemblees. 


Segons el president de la FEEC, és absurd intentar ingressar a Sport Accord de manera tan precipitada, i ha lamentat que vulguin canviar els Estatuts “per començar la casa per la teulada”. Per això, ha indicat Merino, espera rebre més informació per part de la federació internacional, ja que aquesta decisió no s’ha aprovat en cap reunió. La propera sessió assembleària és a Nova York, tot i coincidint amb el Campionat del Món. 

La FEEC es planta


“Només anirem a aquestes competicions si és a representar Catalunya. Tenim claríssim que, si es manté aquesta imposició, no representarem Espanya”, ha declarat Merino, que espera poder-se reunir el més aviat possible amb la presidenta de la federació internacional. 

De moment, el campionat europeu de raquetes de neu s’ha ajornat fins el proper 5 de febrer per l’absència de neu natural a la Val Comelico, a Itàlia. En qualsevol cas, indica la FEEC, es veu “poc probable” que s’hi pugui participar, donada la incertesa actual abans del mundial, programat el 25 de febrer a Nova York. Sigui com sigui, Merino ha assegurat que viatjarà als Estats Units per assistir a l’assemblea i “fer valer els drets de Catalunya”.

 

Participació