Josep Viñas i Laura Bardolet guanyen la Cursa de Na'Dalt a Bellmunt

La prova es va disputar durant la jornada de Sant Esteve a Sant Pere de Torelló |Uns 250 corredors i corredores hi van prendre part

per Xevi Pujol , 27 de desembre de 2016 a les 11:23 |
Laura Bardolet, guanyadora de la categoria femenina | Josep Maria Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant el dia de Sant Esteve, festiu a tot Catalunya, es va disputar una prova que ja porta 7 edicions. Es tracta de la Cursa de Na’Dalt a Bellmunt, la cronoescalada nadalenca de Sant Pere de Torelló. Uns 250 participants es van atrevir a fer baixar els torrons del dia de Nadal amb aquesta prova vertical que tenia 3,8 quilòmetres i un desnivell positiu de 610 metres.
 

La cronoescalada nadalenca de Sant Pere de Torelló es va disputar aquest 26 de desembre. Foto: Josep Maria Montaner


Cada 30 segons a partir de dos quarts de 10 del matí, els corredors i corredores van anar sortint de manera ordenada i esglaonada des de la localitat osonenca. Des d’allà, van pujar fins al Santuari de Bellmunt, amb unes vistes espectaculars de la zona. L’organització de la cursa anava a càrrec de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló, el CE Serragrenyada, el Club Atlètic Torelló i Diedre.
 

Josep Viñas, guanyador masculí, durant un moment del recorregut. Foto: Josep Maria Montaner


En la categoria masculina, Josep Viñas es va endur la victòria fent un temps de 28 minuts i 8 segons. El va seguir de ben a prop el jove Marc Traserra, que acabava la cronoescalada amb una marca de 28 minuts i 25 segons. El podi va acabar completat per l’altre corredor que va fer un temps fins dels 28 minuts: Jonatan Mora, concretament amb 28 minuts i 35 segons.
 

Un cel clar va acompanyar als participants. Foto: Josep Maria Montaner


Pel que fa a la categoria femenina, Laura Bardolet es va imposar amb un temps final de 36 minuts i 37 segons. Va quedar per davant d’Erola Bisquert, que coronava el Santuari de Bellmunt en 38 minuts i 13 segons. El podi femení va ser tancat per Núria Ferrer, que acabava la prova vertical amb una marca de 39 minuts i 21 segons.
 

Cursa de Na'Dalt a Bellmunt 2016. Foto: Josep Maria Montaner
 

A més de fotografies, NacióMuntanya també va compartir alguns vídeos en directe mitjançant Facebook, amb imatges dels participants pujant a Bellmunt:Cursa de Na'Dalt a Bellmunt 2016. Foto: Josep Maria Montaner
 

Cursa de Na'Dalt a Bellmunt 2016. Foto: Josep Maria Montaner

 

Participació