L'estació d'esquí nòrdic Tuixent – La Vansa celebra 35 anys

Amb el nou vídeo es vol promocionar l’esquí nòrdic |L’estació té fins a 30km de circuits habilitats per la pràctica esportiva

per NacióMuntanya , 17 de desembre de 2016 a les 12:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tuixent – La Vansa és una estació d’esquí nòrdic, també anomenat esquí de fons, que es situa a la vessant de l’Alt Urgell del Massís del Port del Comte. Aquesta instal•lació compta amb 30 quilòmetres de circuits habilitats per a la pràctica esportiva. Els seus inicis es remunten cap a finals de la dècada dels setanta, però no va ser fins al 1981 que es va obrir. Enguany, doncs, es compleix el 35è aniversari d’aquesta estació que s’ubica a la Muntanya de l’Arp, amb una estructura fixa que s’ha anat modificant i consolidant al llarg dels anys.


Amb motiu d’aquesta celebració, des de l’estació han creat un canal de YouTube i han realitzat un vídeo promocional. A banda d’això, també s’ha fet una samarreta i marxandatge commemoratiu que es pot adquirir a la mateixa estació. 

Una estació amb un munt de serveis


Actualment, a Tuixent – La Vansa s’hi pot practicar l’esquí nòrdic, però també l’esquí de muntanya i raquetes de neu, amb recorreguts habilitats específicament. Hi ha un parc de neu infantil, així com una zona específica per a trineus. Ofereix els serveis de lloguer de material, restauració i allotjament, servei d’infermeria, d’enceratge, sala de pícnic, escola d’esquí amb cursos i activitats per a tots els públics, club d’esquí inclusiu i, fins i tot, servei de transport a la zona alta de l’estació quan l’estat de la neu ho requereix.
 

L'estació vol promocionar l'esquí nòrdic. Foto: Tuixent - La Vansa


L’estació enguany ha realitzat diferents millores, com la instal•lació de noves càmeres amb millor resolució i visió nocturna per saber l’estat de les pistes, l’arranjament de camins, o l’adquisició de nou material. Alfons Ferrer, director de l’estació, destaca el bon inici de temporada i l’excepcional estat de la neu, alhora que posa de manifest la importància de l’equip humà que durant els 35 anys ha estat al servei de l’estació d’esquí nòrdic.

Els alcaldes de Josa-Tuixent i La Vansa-Fórnols, Marta Poch i Pep Camps respectivament, coincideixen en la importància de l’estació per a l’economia i el desenvolupament turístic de la Vall, alhora que destaquen l’esforç i la dedicació de les persones que hi treballen.

 

Participació