S'entreguen els premis de les ADF i se'n commemoren els 30 anys

El Recinte Firal del Sucre de Vic va acollir dissabte la festa de les Agrupacions de Defensa Forestal |S'hi van entregar els XX Premis de Prevenció d'Incendis Forestals

per NacióMuntanya , 27 de novembre de 2016 a les 12:36 |
Foto de família de totes les ADF premiades en la festa dels 30 anys de les organitzacions | Twitter/@diba
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat 26 de novembre es va celebrar una nova edició de la festa de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). El Recinte Firal del Sucre de Vic va acollir l’acte, organitzat per la Diputació de Barcelona. Hi van assistir la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra i prop de 600 voluntaris de les 126 ADF de la demarcació de Barcelona.  Enguany, es celebra el 30è aniversari de la creació d’aquests organismes. 

La creació de les ADF va venir precedida dels grans incendis forestals de l’estiu del 1986, on el sentiment d’impotència, ràbia i por que van provocar els boscos cremats va marcar la memòria de moltes persones. Precisament aquest any, també es van lliurar els XX Premis de Prevenció d’Incendis Forestals que tenen com a objectiu guardonar la tasca que aquestes organitzacions de voluntaris realitzen al conjunt del territori. 


Els premis que es van lliurar es van dividir en tres categories. Primerament, es va fer entrega del Premi Rossend Montané a la qualitat de les obres de prevenció, que va anar destinat a l’ADF de Piera per la recuperació del dipòsit d’abastament d’aigua Can Aguilera. La categoria va tenir un accèssit que va anar a l’ADF de Subirats, per la xarxa de vigilància forestal dotada amb càmeres de videovigilància.

També es va lliurar el Premi Jordi Peix i Massip, destinat a reconèixer qualsevol activitat d’organització de la prevenció i/o sensibilització de la societat, que va anar cap a l’ADF del Bruc, per la seva feina un any després de l’incendi del 2015. També es va concedir un accèssit en aquesta categoria, a l’ADF de Teià, per les seves activitats durant el 2016.


Per últim, el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau és un reconeixement públic a la trajectòria de persones dedicades al món de les ADF. Enguany, aquest va anar destinat a Antoni Comas Danés, de l’ADF el Cabrerès.

 

Participació