La primera Rogaine a Serra Cavallera arriba el 8 d'octubre

La prova d’orientació és organitzada pel Club Aligots de Girona |Les inscripcions estan ja esgotades en més de 300 participants

Campionat de Catalunya de Rogaine | Josep Maria Montaner
per NacióMuntanya, 26 de setembre de 2016 a les 11:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper 8 d’octubre es celebra a la localitat ripollesa de Pardines la nova Rogaine Serra Cavallera, una competició organitzada per Aligots Girona Orientació que, en el seu format de 6 hores, formarà part de la Copa Catalana de Rogaine i també puntuarà per la Lliga IbeRogaine estatal. Ja s’han esgotat les inscripcions per a l’esdeveniment i seran més de 300 corredors els que en prendran la sortida. A banda de la categoria més elevada, també n’hi haurà una altra de popular de 3 hores.

La zona del Ripollès estrena aquest nou mapa de rogaine realitzat pels cartògrafs Marian Cotirta, Ionut Zincam, Manus Anghel i Andreea Zinca, que recorrerà la Serra Cavallera i tindrà el seu epicentre a la localitat de Pardines.  Després de dos anys organitzant la competició al Cap de Creus, ara Aligots estrenen un nou mapa al Ripollès. El mapa no deixarà indiferent a ningú, fet a escala 1:20.000, amb equidistància de corbes de 10m, una superfície d’uns 27km2, una alçada mínima de 990m sobre el nivell del mar i una màxima de 2.038. Els cartògrafs han realitzat un gran treball per poder representar tota la vegetació, el relleu i els elements més necessaris per a l’orientació.


Alguns dels millors equips del país no es voldran perdre la cita que s’iniciarà el dissabte dia 8 a les 10:40h amb el lliurament de mapes i començarà a les 11h del matí. Hi destaquen els que el darrer cap de setmana d’agost es van proclamar Campions d’Europa a la Serra d’Aralar navarresa, a més de molts altres equips que també hi van participar, alguns d’àmbit europeu. Fins les 17h, els conjunts tindran temps de passar pel màxim possible dels 63 controls per tal de sumar quants més punts millor, i tornar al punt d’arribada. L’estratègia i la correcta lectura del mapa, seran claus en el transcurs de la prova.

 

Participació