La Canfranc-Canfranc decidirà el circuit Alpinultras

El dissabte 10 de setembre es disputa la cursa de 100 quilòmetres i 8.848 metres de desnivell positiu |Ion Azpiroz i Sara Codina són els líders de la general del circuit

per NacióMuntanya, 8 de setembre de 2016 a les 17:48 |
La Canfranc-Canfranc arriba aquest 10 de setembre | Alpinultras
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dia 10 de setembre a les cinc de la matinada es dóna el tret de sortida de la Canfranc-Canfranc, una ultra de muntanya que es celebra a aquesta localitat de la província d’Osca. La prova aragonesa suposarà l’últim escull del circuit Alpinultras després de l’Emmona Ultratrail del mes de maig i de l’Ultra Valls d’Àneu celebrada el juliol. La cursa és una de les més exigents i dures de l’Estat, amb 100km i 8.848 metres de desnivell positiu. El desenllaç del circuit es viurà aquest cap de setmana en aquest esdeveniment reconegut amb sis punts per l’organització de l’Ultra Trail Mont Blanc, una duresa equivalent a la de completar les pròpies 100 milles alpines de Chamonix.

La disputa de la prova, doncs, decidirà quins han estat el corredor i la corredora més regulars del repte Alpinultras. La general de moment es troba encapçalada per Ion Azpiroz i Sara Codina, però tambñe altres corredors opten a guanyar-la com ara Sebas Sánchez, Nerea Martínez o Marta Comas. A ells se li han d’afegir noms com el de Jaume Folguera o Casey Morgan, que donaran més nivell a la cursa.


Els escenaris de l’esdeveniment són la vall d’Ip amb la seva Peña Collarada, la vall d’Izas i la Canal Roya, la vall d’Astún i el massís d’Aspe. A més de la prova reina, la Canfranc-Canfranc compta amb l’Ultra (80km i +6.515m), la Marató (43km i +3.910m), la Canfranc 16K (16km i +1.674m) i la primera prova de Quilòmetre Vertical en descens de l’Estat, que cau mil metres d’alçada en només 3,9km de traçat. 
 

Ion Azpiroz i Sara Codina, actuals líders del circuit Alpiultras a falta de la Canfranc-Canfranc. Foto: A. Jorquera / Alpinultras


Alpinultras haurà servit per fer un estudi mèdic

A més, el circuit Alpinultras haurà servit per fer un estudi mèdic per part de l’equip del Dr Vicente Clemente de la Universitat Europea de Madrid, que a la Canfranc-Canfranc es completarà amb la seva tercera onada. Els participants que ho vulguin, podran emplenar abans de cada prova un qüestionari previ i podran ser controlats físicament per quatre persones de l’equip mèdic a la sortida i l’arribada. 


L’objectiu d’aquest estudi és extreure conclusions útils per al conjunt de gent que practica aquestes proves i ha comptat amb una gran acceptació per part dels participants de les dues ultres prèvies. Les primeres impressions dels metges són deficiències de deshidratació prèvia i energètiques durant la cursa, però les conclusions no es presentaran fins que s’acabi aquesta prova.

 

Participació