El club d'orientació gironí Aligots crea una escola per a joves

Després de l’èxit de l’Escoleta-O per a alumnes de primària, creen el grup de Falcons |L’activitat extraescolar anirà enfocada a adolescents d’entre 12 i 17 anys

per NacióMuntanya, 6 de setembre de 2016 a les 20:20 |
Una prova de la Copa Catalana de Curses d'Orientació | Aligots
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de fa ja tres anys, el club d’orientació Aligots de Girona compta amb l’Escoleta-O, dirigida a que nens de 6 a 12 anys es formin com a bons orientadors i orientadores. A través de jocs i exercicis, es treballa la iniciació a aquesta pràctica esportiva i s’ajuda als més menuts a orientar-se de manera autònoma amb un mapa i una brúixola. Des del club, es fa un seguiment de tots aquells nens i nenes que vulguin participar a les curses oficials i moltes vegades aquests arrosseguen als seus pares i mares, que acaben participant dels esdeveniments.

Avui en dia, aquesta escoleta ja compta amb 25 nens i nenes i el seu èxit ha animat al club gironí a llançar en aquest nou curs un nou projecte, el dels Falcons. Aquesta nova activitat extraescolar hi  podran participar joves d’entre 12 i 17 anys i també es farà els dissabtes al matí cada 15 dies, com les activitats de l’Escoleta.

 
Amb ells es treballarà, sobretot, la tecnificació, l'assessorament físic, l'anàlisi previ i posterior a cursa, el treball de grup o la transmissió dels valors característics de l'esport d'orientació. També s’oferirà poder acompanyar a curses als joves, així com a els stage o a les activitats complementàries també a muntanya. Serà, doncs, una nova aposta d’aquest club per la tecnificació i la divulgació de l’esport entre els més joves.

 

Participació