Neix un nou equip de tecnificació i formació en esports de muntanya, l'ETFEM

Laura Orgué i Laia Aubert encapçalen aquest nou punt amb seu al Solsonès |L’objectiu és donar sortida als joves que es volen especialitzar en aquest tipus d’esports

per NacióMuntanya , 19 de juliol de 2016 a les 12:07 |
Part de l’equip ETFEM i el club CENA en l’entrenament organitzat del passat 7 de Juliol | ETFEM
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mes de setembre neix un nou projecte en el camp de l’esport de muntanya, l’ETFEM – Equip de Tecnificació i Formació en Esports de Muntanya. Aquesta iniciativa ve encapçalada per Laura Orgué i Laia Aubert i pretén dotar la tecnificació de l’esport de muntanya a Catalunya amb una estructura complementària. L’objectiu principal és donar sortida als joves majors de 12 anys que es vulguin especialitzar en esports al medi natural com ara Trail Running, Esquí de Fons o Esquí de Muntanya.

La filosofia d’aquest nou equip és formar als joves però sempre sense trecnar el seu cercle quotidià de família i amistats. Es vol ajudar a fer créixer el col•lectiu de tots els equips i clubs que formen part del conjunt d’entitats vinculades als esports de muntanya, complementant-los i aportant recursos nous com acompanyar professionalment als joves esportistes cap a un èxit esportiu.


Els entrenaments que programa aquest equip seran en sessions de tres dies al llarg de l’any, amb un total de 86 sessions. Les concentracions seran coincidint en cap de setmana i es tindrà servei de transport directe per a l’esportista des de Manresa, Igualada, Tàrrega i Solsona. És a la comarca del Solsonès on l’equip hi tindrà una sèrie d’instal•lacions, concretament a la Vall de Lord, on es planificaran la majoria de les sessions d’entrenament. Els joves s’allotjaran a les Cases Altes de Posada, en un entorn ideal per a aquest tipus d’esports.

La direcció tècnica anirà a càrrec de Laura Orgué i Laia Aubert, totes dues amb una llarga experiència i trajectòria en el món de la tecnificació i la competició. Però no només hi seran elles, sinó que ETFEM inclourà a més de 15 professionals de diversos àmbits que col•laboraran entre ells. Durant la cursa vertical de Sant Llorenç de Morunys, el proper 30 de juliol, es farà una petita presentació de l’equip i els seus objectius.

 

Participació