Descobreix el Track de Núria Picas al seu repte «Home to Home »

Suunto fa públiques totes les dades d’aquest espectacular repte que la catalana va completar el passat Sant Joan |Va superar un desnivell positiu de 8.829 metres

per NacióMuntanya , 30 de juny de 2016 a les 15:39 |
Les dades ajuden a explicar millor el repte que va completar Picas | Oriol Batista
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La passada nit de Sant Joan Núria Picas va afrontar la revetlla amb un repte personal majúscul. El va anomenar “Home to Home”, i va tractar d’enllaçar dues travesses mítiques del Pirineu: La Cavalls del Vent i la Carros de Foc. En total, 140km i 8.829 metres de desnivell positiu, gairebé l’alçada de l’Everest, completats en 25 hores, 52 minuts i 54 segons. Picas va sortir el 23 de juny a les 19:30h des del Parc Natural del Cadí-Moixeró i va acabar el repte a les 21:59h a Colomina, al Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ara, Suunto ha fet públic el Track que va marcar la catalana, amb totes les dades que expliquen com va complir aquest repte personal.
 

Les dades del Track del repte Home to Home de Núria Picas. Foto: Suunto


Biel Ràfols, qui va formar part de l’equip d’assistència de Picas, analitza: “ Va tenir un ritme mig d’11:19 min/km, amb 15 hores i 33 minuts d’ascens, 8 hores i 30 minuts de descens i 1 hora i 49 minuts en pla, en els quals va estar només 1 hora i 28 minuts parada als avituallaments, 18 minuts a la Cavalls del Vent i 1 hora i 10 a la Carros de Foc.” Tot això en un terreny amb una alçada mitjana de 2.067 metres, amb el punt més alt al coll de Contraix (2.746m) i el més baix a Vents del Cadí (934m). La calor, quasi asfixiant, també va ser protagonista, així com una forta tempesta que va aparèixer al tram final. La temperatura mitjana va ser de 21.2 graus, amb una mínima de 15.5 i una màxima de 29.9.

Totes aquestes dades ens permeten apropar-nos una mica més al gran repte personal de Núria Picas, que ara ja pot treure de la seva llista. Malgrat la calor i el quilometratge van afectar a la corredora de Berga, ella va seguir endavant fins al final i va marcar aquests temps que avui veiem reflectits per entendre millor la dificultat real de la fita que finalment va complir.


Consulta el Track complet aquí
 

Una imatge amb algunes de les dades que s'han extret del Track. Foto: Suunto/Oriol Batista

 

Participació