La Transpyr completa avui la seva particular travessa del Pirineu

Ahir es va disputar l’etapa més llarga de la competició |Avui, la platja d’Hondarribia serà el punt final d’aquesta èpica prova de BTT

per NacióMuntanya, 18 de juny de 2016 a les 03:09 |
Penúltima etapa de la Transpyr 2016 | FotoesportBcn-Oriol Batista
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ahir es va disputar la penúltima etapa de la Transpyr, la cursa en BTT que travessa el Pirineu des del Mediterrani fins al Cantàbric. Després de passar per territori català en les 4 primeres jornades, aquesta competició es trobava el divendres 17 de juny en terres navarreses. L’etapa va constar de 135km entre Jaca i Burguete-Roncesvalles, un recorregut que va estar acompanyat de molta pluja, en l’etapa més llarga de l’edició d’enguany.

Avui, els ciclistes que acabin l’etapa es coronaran en el camp de la mountain bike, ja que es disputa l’última jornada de la Transpyr, de 96km i amb final a la platja d’Hondarribia. El País Basc serà l’escenari principal d’aquest recorregut, que completarà els 775km totals d’una de les cinc proves per etapes més dures del món. Aquest any, la fortalesa física dels participants ha estat una de les senyes d’identitat de la cursa, ja que s’hi ha registrat menys abandonaments que en edicions anteriors. Els ciclistes, vinguts de fins a 26 països d’arreu, rebran demà els premis i diplomes un cop acabada la competició.


A la GAES Transpyr Backroads, un desafiant repte per a ciclistes de carretera que han hagut de creuar la serralada per camins inhòspits per tota la seva vessant sud, ahir també s’hi va viure l’etapa amb més quilòmetres, 168. Ports com el de Larrau o el preciós Aguibela van ser els protagonistes de la jornada. Avui, també completen el seu repte el centenar de participants d’aquesta prova.
 

La fortalesa física dels participants ha estat una de les senyes d'identitat d'aquesta edició de la Transpyr. Foto: FotoesportBcn-Oriol Batista

 

Participació