Sarrià de Ter acollirà una prova de rogaine solidària amb l'esclerosi múltiple

L’«Orienta’t per l’Esclerosi Múltiple» es celebrarà el proper 22 de maig

Participants marcant en una fita del Campionat de Catalunya de Rogaine | Josep Maria Montaner
per NacióMuntanya, 12 de maig de 2016 a les 13:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper 25 de maig se celebra el Dia Internacional de l’Esclerosi Múltiple, una malaltia que a Catalunya és prou coneguda per la campanya «Mulla’t» que es fa a piscines de tot el país al mes de juliol. Tot i així, ja fa temps que es busquen altres activitats que es puguin fer més properes al mes de maig. Enguany, a Barcelona es farà la cursa de Montmeló «Corre al Circuit de Catalunya», la qual s’ha presentat aquesta setmana, i a Girona s’organitzarà l’«Orienta’t per l’Esclerosi Múltiple», una prova de Rogaine-Cursa d’Orientació.

Aquest esdeveniment es durà a terme el proper diumenge 22 de maig a la localitat de Sarrià de Ter, coincidint amb la desta de primavera de Sarrià de Dalt. L’ajuntament d’aquesta població organitzarà la cursa, juntament amb el Club Aligots Girona Orientació, la Federació Catalana de Curses d’Orientació i la Fundació Esclerosi Múltiple. La sortida i arribada de la competició serà al Passeig Capellades de Sarrià de Ter, on coincidirà amb les activitats de la festa local i amb un mercat de productes ecològics.


La Rogaine, una modalitat de l'orientació

La Rogaine es tracta d’un esport de navegació pel medi natural, que es troba dins de la família de les curses d’orientació. Es practica en equips de 2 a 5 persones i és apte per totes les edats. En un temps màxim de 3 hores i amb l’ajuda específica d’un mapa facilitat per l’organització i una brúixola, s’ha de passar pels màxims punts possibles assenyalats al mapa. A cada punt li correspon una puntuació segons la seva dificultat tècnica i la seva distància. L’equip que suma més punts, guanya. Malgrat això, es pot realitzar de manera competitiva o simplement lúdica, aprofitant un matí de diumenge per gaudir de l’entorn.


Aquesta competició té el gran objectiu de reunir els màxims diners possibles per una bona causa: la lluita contra la malaltia de l’Esclerosi Múltiple i la pal•liació dels seus efectes en els afectats gironins. És molt important realitzar la inscripció de forma prèvia, ja que s’ha de preveure en gran mesura el nombre de participants, i el dia de la cursa només s’acceptaran unes mínimes places més.

Cartell de la prova del proper 22 de maig. Foto: Ajuntament de Sarrià de Ter

 

Participació