La Copa Catalana de Curses d’Orientació es va disputar el passat cap de setmana

Van ser fins a 3 curses entre dissabte i diumenge a l’entorn del Castell de Requesens |Els alacantins Roger Casal i Ester Gil van vèncer a la cursa de llarga distància

Roger Casal prenent la sortida d'una de les proves | Aligots Girona
per NacióMuntanya, 3 de maig de 2016 a les 14:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat cap de setmana, entre els dies 30 d’abril i 1 de maig, es va disputar la Copa Catalana de Curses d’Orientació en l’entorn del Castell de Requesens, a l’Alt Empordà. Les proves estaven organitzades pel club gironí d’orientació Aligots i estaven situades en un terreny amb unes característiques que no van decebre a ningú, sota el nom de 2 Dies Requesens. “Aquest lloc és ideal per practicar el nostre esport, està fet per nosaltres” comentava el president de la FCOC, Josep Maria Dedéu.

Els participants que van prendre part en les proves eren dels grans de l’orientació, i molts d’ells eren de fora de Catalunya. Entre aquests, cal destacar els membres del Colivenc d’Alacant, el millor club estatal de la modalitat en l’última dècada. En aquest club hi destaquen els noms de Roger Casal i Ester Gil, que estan dins del Top 5 espanyol i són habituals a europeus i mundials amb la selecció estatal.


El terreny era tècnic i físic pels desnivells que tenia i pel fred poc habitual en aquesta època de l’any. A tot això se li va afegir una mica de pluja el dissabte i una tramuntana amb ràfegues de prop de 125 km/h. Tot i així, els traçats fets per Rose Kowalski van agradar a molts participants i el mapa, cartografiat fa pocs mesos per Rui Antunes i Jose Batista, també va estar a l’alçada de les circumstàncies.

Ona i Biel Ràfols vencen a la cursa de mitja distància


En la cursa de mitja distància disputada dissabte hi van participar un total de 346 corredors. En la categoria femenina, va guanyar Ona Ràfols (COC) amb un temps de 51:58, i la van seguir al podi Ampa Gil (COB) 54:29 i Ester Gil (Colivenc) amb 56:18. Pel que fa a la categoria masculina, va guanyar Roger Casal (Colivenc), amb 36:22, seguit de Biel Ràfols (COC), que va fer un temps de 43:17 i de Tommi Tölkkö (BO), amb 45:14. Per tant, els germans Ona i Biel van ser els campions catalans.

El mateix dissabte a la tarda, es va disputar l’Sprint, que no puntuava per la Copa Catalana. Aquesta prova va reunir a 194 corredors que es van distribuir en 3 categories, d’entre les quals la C1 va reunir els de més nivell. En la categoria femenina van tornar a fer primera i segona Ester Gil i Ona Ràfols, amb uns temps de 25:09 i 25:23 respectivament. En aquest cas va completar el podi Laura Serra (COB) amb 26:40. Pel que fa als homes, va vèncer Pol Ràfols (COC) amb un temps de 18:40, seguit de Roger Casal amb 18:58 i David Rodríguez (UE Vic) amb 20:29.


Dos alacantins s'imposen en el Campionat de Catalunya

El diumenge un total de 349 orientadors van desafiar les males condicions meteorològiques i van prendre la sortida de la cursa de llarga distància, que a més era el Campionat de Catalunya. En fèmines, el podi va ser per Ester Gil, amb un temps d’1:13:05. Segona i tercera van ser Annabel Valledor (BO), en  1:17:45, i Ona Ràfols amb 1:19:15. En masculí, va guanyar Roger Casal, amb una marca d’1:10:14, seguit d’Eloi Martí (Aligots), amb 1:19:37, i Benet Totosaus (BO), que va acabar la prova en 1 hora, 19 minuts i 47 segons. 


La classificació final dels Dos Dies de Requesens, que sumava les dues curses puntuables de la Copa Catalana, la Mitja i la Llarga, Ester Gil i Roger Casal van aconseguir fer aquest doblet que se’n va anar cap al País Valencià. El podi de noies va estar completat per Ona Ràfols i Annabel Valledor, i el de nois per Benet Totosaus i Tommi Tölkö.

 

Participació