En busca d’un Rècord Guiness en el Dia Mundial de l’Orientació

L’organització internacional d’aquest esport fomenta l’11 de maig curses d’orientació a tot el món |A Catalunya, es farà una prova a la zona del Puig dels Jueus de Vic

per NacióMuntanya , 22 d'abril de 2016 a les 15:14 |
El proper 11 de maig es buscarà un Guiness World Record en el camp de l'orientació | COB
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest proper 11 de maig serà el Dia Mundial de l’Orientació (WOD – World Orienteering Day), una iniciativa creada per la IOF (International Orienteering Federation) per fomentar aquest esport, les curses d’orientació. Enguany, en aquesta jornada, s’organitzaran centenars d’esdeveniments de la disciplina arreu del món amb l’objectiu d’assolir un Guiness World Record de persones gaudint d’aquest esport.

El repte d’aquest WOD és superar l’antic rècord que es va assolir a Suïssa l’any 2003, amb 207.979 persones fent curses d’orientació al mateix temps, en un total de 1.381 localitzacions diferents. En aquest cas, la xifra a la qual s’espera arribar, que és l’objectiu inicial de la jornada, és de 250.000 persones. Amb aquest repte es vol incrementar la visibilitat i l’accessibilitat envers aquest esport, sobretot de cara a la gent jove. Actualment, hi ha unes 900 curses programades arreu del món.


A Catalunya, Vic serà la seu del WOD

Arreu de l’Estat, moltes localitats s’han sumat al repte i organitzaran proves d’orientació per poder assolir el rècord, la majoria d’elles localitzades a la zona de Burgos, així com també a Màlaga. A Catalunya, serà la Unió Excursionista de Vic la se sumi a la iniciativa i organitzi una competició d’orientació a la zona del Puig dels Jueus. Allà, s’hi durà a terme una cursa apta per a tothom i per a totes les edats, ideal per descobrir el món de l’orientació.

 

El Puig dels Jueus, la zona on es disputarà la prova d'orientació de Vic. Foto: UE Vic


El dimecres 11 de maig a les 19:00h i fins les 21:00h es faran les sortides d’aquesta prova al Puig dels Jueus, una zona amb boscos molt nets. Hi haurà 3 circuits: el C1, per a persones ja experimentades amb una llarga distància i alt nivell tècnic; el C2, pensat per gent amb més d’una cursa d’orientació a les esquenes, ja que es tracta d’una prova tècnica; i finalment, el C3, una categoria per a aquelles persones que s’inicien en aquest camp.

 

Participació