S'esperen uns 350 participants a la primera Rogaine del Berguedà

La cursa tindrà uns 35 quilòmetres i es basarà en l'estratègia dels seus corredors

per Aida Morales, 26 de novembre de 2015 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cursa d'orientació Foto: COB


El Club Orientació Berguedà calcula poder comptar amb la presència d'entre 300 i 350 participants en la primera Rogaine del Berguedà. Es tracta, segons han explicat, d'una nova modalitat de cursa d'orientació relativament nova a Catalunya, on l'estratègia per localitzar les fites amb més puntuació és un dels seus trets fonamentals. 


Aquesta cursa se celebrarà aquest dissabte 28 de novembre, i serà la primera vegada que el COB n'organitza una. La sortida serà a Sant Pere de la Portella (La Quar) a les 9.00 del matí, tot i que prèviament s'hauran realitzat els respectius controls. El seu final, han indicat, es preveu cap a els 15.00 hores del migdia. Aquest serà el cas de la cursa llarga, la de sis hores, en la qual tothom hi pot participar i que forma part de la Copa Catalana de Rogaines 2015 i serà la cursa del Campionat de Catalunya de l'especialitat, amb una extensió d'uns 35 quilòmetres. Per altra banda, però, hi haurà una altra modalitat de tres hores, amb un format més popular.

La diferència principal entre una rogaine i una cursa d'orientació és que, en la primera, el mapa és més generalitzat i l'orientació és menys complicada. No obstant això, cadascuna de les fites té una puntuació diferent, de manera que cal posar en pràctica l'estratègia, tenint en compte la tècnica orientadora i l'estat físic. Les rogaines es practiquen en equips de 2, 3, 4 o 5 persones, que hauran d'anar juntes durant tot el temps. A més, els equips poden ser masculins, femenins o mixtes. 

 

Participació