Sant Pau de Segúries es prepara per acollir la segona Centúria Trail

La prova de Sant Pau de Segúries aplegarà 360 participants repartits en tres traçats | Teresa Forn, Marc Carós i Aleix Fàbregas, entre altres, seran a la línia de sortida

per Mariona de Planell, 19 de novembre de 2015 a les 12:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aleix Fàbregas a l'edició passada de la Centúria Trail Foto: Josep Maria Montaner


La Centúria Trail està en camí de convertir-se ja en una tradició. Aquest dissabte se’n celebrarà la segona edició amb sortida i arribada a Sant Pau de Segúries (Ripollès) i tindrà tres recorreguts de 38, 23 i 10 quilòmetres.


360 corredors tindran l’oportunitat de gaudir del llegat arqueològic de la Via Annia, el camí d’origen romà que uneix des de fa 20 segles la Vall de Camprodon amb la Vall de Bianya (Alta Garrotxa). És la primera cursa que es disputa a l’entorn de Sant Pau de Segúries i amb una part molt dura resseguint la via romana del Capsacosta, que es va rehabilitar fa dues dècades amb motiu de la construcció dels túnels que enllacen ambdues comarques.

Quim Merino, director de la prova, ha destacat en declaracions a NacióMuntanya que ja fa uns dies es van esgotar les 360 inscripcions previstes, malgrat la gran competència i ha refermat la voluntat de consolidar la prova, coorganitzada per Smarfan i l'EFS Ripoll. Els habitants de Sant Pau de Segúries s'han implicat de ple en la cursa.

 

Josep Mas, guanyador de la Centúria Trail Foto: Josep Maria Montaner


Els favorits


Teresa Forn és favorita a guanyar La Colosus, la prova reina, que té un dur recorregut de 38 Km. Segur que Joanna Redondo i Gemma Avellí no li posaran les coses gens fàcils. Pel que fa a la cursa més curta i explosiva, La Strata, de 10 Km, els principals favorits són els corredors de Ripoll Marc Carós i Aleix Fàbregas.

Les previsions meteorològiques indiquen que el dia serà fresc però amb bona visibilitat i que el canvi de temps radical no arribaria fins diumenge. El director de la cursa comenta que "El terreny serà sec i amb molta fulla a terra perquè no ha plogut garie a l'estiu. Per altra banda manifesta la seva satisfacció a l'haver doblat el número de corredors en la segona edició de la prova".

Nació Muntanya serà aquest dissabte a Sant Pau de Segúries i farà un seguiment de la cursa, amb crònica i galeria d'imatges. 
 

 

Participació