El Govern destina 900.000 euros a l’esport federat català

Vol ajudar a millorar la gestió de les entitats, a divulgar l’esport i promoure'l internacionalment

per Redacció , 21 de setembre de 2015 a les 12:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha aprovat destinar una subvenció de 900.000 euros a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per ajudar a millorar la gestió de les entitats esportives federades, divulgar l’esport català en els mitjans de comunicació i promoure'l internacionalment així com la igualtat de gènere en l’esport.

Pel que fa a la gestió de les entitats esportives catalanes federades i clubs, els ajuts volen promoure la normalització lingüística de la llengua catalana i assessorar les entitats en aspectes tècnics de gestió i organització (legal, econòmic, financer i tecnològic).


L'ajut també busca millorar la divulgació en diaris esportius, en el web i el canal televisiu de la UFEC, i la sensibilització dels valors i actituds favorables al joc net i al bon comportament.

Quant a la promoció nacional i internacional de l’esport federat català, vol millorar la presència internacional de les seleccions i organitzacions esportives catalanes i la captació d’esdeveniments esportius d’abast internacional a Catalunya.


Per últim, la subvenció vol contribuir a promoure la igualtat efectiva i real d’homes i dones en tots els àmbits de la pràctica esportiva, fomentar la participació de la dona en els càrrecs directius, visibilitzar les dones als mitjans i col·laborar en campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere, com les impulsades pel Consell Català de l’Esport en el marc del Programa Dones i Esports 2014-16.

Aquesta partida de 900.000 euros s’afegeix als més de 6,5 milions d’euros que durant l’any les federacions catalanes han rebut en conjunt del Consell Català de l’Esport per poder desenvolupar les seves actuacions.

 

Participació