Xavier Thévenard recupera el tron de l'Ultratrail del Mont Blanc

El corredor francès, guanyador de l'UTMB el 2013, l'any passat es va adjudicar la TDS | Triomf de Nathalie Mauclair en dones | Núria Picas i Tòfol Castanyer abandonen mentre Luis Alberto Hernando acaba segon | Francesc Solé, vuitè classificat, el millor català

per Redacció, 30 d'agost de 2015 a les 10:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Xavier Thevenard, guanyador de l'UTMB 2015. Foto: UTMB
 

Xavier Thévenard és el gran dominador de l'Ultratrail del Mont Blanc des del 2010. Aquell any va aconseguir la victòria a la CCC, una de les “germanes petites” de l'ultra més important del planeta. El 2013 va sorprendre aconseguint la victòria a la prova reina, l'any passat va fer un pas enrere per tancar el triplet adjudicant-se la TDS i, enguany, ha recuperat el tron de l'UTMB en una cursa on no va tenir rival. De fet, és l'únic corredor capaç d'haver guanyar les tres proves.


El corredor francès de 27 anys va completar els 170 km i 10.000 metres de desnivell positiu a l'entorn del massís del Mont Blanc en un temps de 21 hores, 9 minuts i 15 segons. Per darrera seu es vivia una intensa lluita per la segona posició de la qual va sortir victoriós Luis Alberto Hernando. El corredor de Burgos, que mai havia acabat unes 100 milles, va avantatjar en poc més d'un minut a Dave Laney a la línia de meta.

La cursa, com és habitual, va tenir un gran nombre d'abandonaments il·lustres com la del mallorquí Tòfol Castanyer, segon l'any passat juntament amb Iker Karrera, o de Sage Canaday, Miguel Heras, Seb Chaigneu i Julien Chorier, entre altres. En dones, Núria Picas va plegar abans del quilòmetre 40 i es queda sense el seu somni, després de dues segones posicions seguides a Chamonix. Els millors catalans a l'UTMB 2015 van ser Francesc Solé (8è) i Jordi Gamito (13è).

 

Participació