El Consultori Bayés obre a Vic un espai dedicat a la medicina esportiva

per Redacció, 10 de juliol de 2015 a les 07:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels aparells del centre. Foto: Bayés Esport


Coincidint amb la commemoració de 150 anys de la nissaga Bayés, el proper divendres, 10 de juny, s’inaugurarà Bayés Esport, una unitat de medicina de l’esport i fisiologia cardiorespiratòria. Es tracta d’un nou projecte que vol oferir serveis de salut i de medicina relacionades amb l’esport i l’esforç físic en general.


L’acte comptarà amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; i altres destacats representants del món de la medicina i de l’esport. Les instal·lacions de Bayés Esport, ubicades a Bayés Clínica, es podran visitar aquest mateix divendres en una jornada de portes obertes.

L’acte de presentació es farà a les 6 de la tarda a les instal·lacions del centre i consistirà en una visita pel nou equipament i en els parlaments  –per aquest ordre– del doctor Antoni Bayés de Luna; Anna Erra; el doctor Lluís Til, representant de la secció de Medicina de l’Esport del Col·legi de Metges de Barcelona i cap dels serveis mèdics del CAR de Sant Cugat; Albert Bosch, esportista d’elit; Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Ivan Tibau, secretari general de l’Esport; i el doctor Boi Ruiz, conseller de Sanitat de la Generalitat.


D’altra banda, es destaparà una placa commemorativa i s’oferirà un piscolabis. A l’acte també hi assistiran Titi Roca, regidor d’Esports de Vic, i altres representants de l’Ajuntament; representants acadèmics de la UVic-Universitat Central de Catalunya; i representants de la direcció del Consorci Hospitalari de Vic, dels dos ambulatoris de la ciutat i dels clubs esportius d’Osona, Ripollès i Garrotxa.

Bayés Esports neix de la necessitat essencial de fer controls per valorar la resposta del cos davant de l’exercici físic. La nova secció del Consultori Bayés ofereix des de certificats d’aptitud i proves d’esforç fins a ecocardiogrames Doppler color, disseny d’entrenaments, traumatologia, fisioteràpia i podologia esportiva, valoració nutricional i assessorament a clubs i esportistes, entre d’altres.


"Amb un equip de professionals especialitzats al capdavant i la utilització de l’última tecnologia, Bayés Esport pretén ser un punt de referència en el camp de medicina esportiva a Osona i la Catalunya central", expliquen des del centre.
 

L'equip mèdic del centre. Foto: Bayés Esport

 

Participació