El Molló Trail, transfronterer

La cursa que ressegueix els camins de la retirada republicana entrarà aquesta vegada a Prats de Molló

per Redacció , 16 de maig de 2015 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jonathan Mora, primer guanyador del Molló Trail. Foto: Josep Maria Montaner

El Molló Trail, la prova que ressegueix els camins de la retirada republicana, augmenta el component transfronterer en la segona edició que es disputarà aquest diumenge. La prova, de nou, començarà i acabarà a Molló, a la Vall de Camprodon (el Ripollès), però en aquesta ocasió arribarà fins al centre de Prat de Molló, vila nord-catalana del Vallespir. Precisament, una de les novetats d'enguany és que hi haurà premis pels primers classificats al pas de Prats de Molló i per Espinavell. També hi haurà trofeus per als millors participants de la Vall de Camprodon.


A la prova hi participaran uns 200 corredors, repartits entre dos traçats de 28 i 45 quilòmetres, respectivament. Les dues arrencaran des de la plaça de l'Ajuntament de Molló a les 8.30 i en el cas de la llarga es baixarà fins al riu Ritort i a continuació es pujarà per corriolets fins al pla dels Caçadors on hi ha les ruïnes d’una antiga caserna de les tropes franquistes. Se seguirà per pista fins arribar al collet de Montfalgars abans de travessar la frontera pel coll d'Ares. El descens cap a Prats de Molló es fa pel Camí de la Retirada mentre que, després de passar pel centre de la població nord-catalana, es desfarà el camí per ruta de les Carboneres cap a la Torre de Mir, antic punt estratègic de control fronterer.

La prova ressegueix aleshores l'antiga ruta de les transhumància per passar pels pobles de Fabert i Espinavell, del municipi de Molló, abans de dirigir-se fins al cim del Costabona, que amb 2.465 metres és el sostre de la prova. A partir d'aquí, descens sostingut fins a la meta de Molló travessant la collada Fonda, el Puig Sistra i el Puig Moscós.


L'any passat els guanyadors del Molló Trail van ser Jonathan Mora i Òscar Carrasco, en categoria masculina, així com Xènia Pallarès i Eugènia Miró, en dones. 150 atletes van estrenar la cursa de la Vall de Camprodon.

NacióMuntanya cobrirà el Molló Trail amb una crònica i una exhaustiva galeria de fotos.

 

Classificacions Molló Trail 2014 (xls)

Fotos del Molló Trail 2014 (Josep Maria Montaner)


Xènia Pallarès, guanyadora del Molló Trail. Foto: Josep Maria Montaner
 

 

Participació