Trailwalker amb rècord mundial gironí

L'equip del Ciutat de Girona-Club Esquí Girona, format per Toti Bes, David Coma, Ignasi Riuró i Adrià Canimas, cobreix els 100 km entre Olot i Sant Feliu de Guíxols amb poc més de 9 hores | La prova de caràcter solidari reuneix 356 equips i recapta un total de 770.000 euros

per Redacció, 21 d'abril de 2015 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'equip Ciutat de Girona-Club Esquí Girona, rècord mundial en una Trailwalker. Foto: Martí Albesa


La Trailwalker és un fenomen de solidaritat. Fins a 356 equips –dels 375 inscrits- van aconseguir els 1.500 euros per participar a la marxa-caminada entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. L'esdeveniment d'Oxfam Intermón va aconseguir un total de 770.000 euros que es destinen a projectes de cooperació a l'Àfrica. Tanmateix, també té un punt competitiu com van mostrar les "fletxes taronges" de Girona aconseguint el rècord mundial d'aquest tipus de proves.


L'equip Ciutat de Girona-Club Esquí Girona –amb quatre membres del Club Trail Running Girona- era un autèntic dream team amb Toti Bes, David Coma, Adrià Canimas i Ignasi Riuró. Els quatre corredors van aconseguir l'objectiu de ser els primers en arribar a Sant Feliu de Guíxols i, a més, van establir el rècord mundial en una Trailwalker, un tipus de prova solidària que s'organitza arreu del món. Concretament, van cobrir els 100 quilòmetres a través de la via verda amb un temps de 9 hores i 7 minuts.

En segona posició –a 28 minuts- va acabar l'equip Kritter Software, que posseïen el rècord i que en aquesta ocasió van rebaixar el seu propi temps. La tercera posició va ser pel Sant Julià de Ramis Team amb 10 hores i 17 minuts.

 

Sortida de la Trailwalker 2015 des de l'antiga estació d'Olot. Foto: Martí Albesa


Dels 356 equips que van sortir d'Olot 336 van aconseguir arribar a la meta, amb un límit de temps de 32 hores. La cursa va sortir dissabte a les deu del matí de l'antiga estació d'Olot i fins avui a les vuit del vespre els equips tenien temps d'arribar a la línia de meta instal·lada a Sant Feliu de Guíxols. El tram més dur era entre Girona i Cassà de la Selva, ja que és a la meitat del recorregut i sol coincidir amb la nit.

 
Els equips estavenn formats per quatre persones que han fet la totalitat del trajecte i dos altres membres de suport, que els han anat trobant a diferents punts del recorregut. La Trailwalker es pot fer corrent o caminant, però l'important és que els quatre participants es mantinguin units i creuin la línia de meta al mateix temps. 

 

Un dels 356 equips que han fet la Trailwalker 2015 entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. Foto: Martí Albesa

 

Classificacions de la OI Trailwalker 2015

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermón 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermón 2014 (Martí Albesa)

  

336 dels 356 equips han acabat la Trailwalker d'Intermón Oxfam. Foto: Martí Albesa

 

Participació